Pudingový zákusok

Pudingový zákusok
kucharronaldKucharronald, recept pridal: 22. marca 2010 15:39Ďalšie jeho recepty

Tento recept je veľmi ľahký...

Suroviny

40-45
porcií
20
minút
príprava
30-40
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Cukor a vajcia zmiešame. Postupne pridáme múku, olej, vodu a prášok do pečiva. Vznikne nám tekuté cesto. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Do jedného cesta dáme kakao. Prichystáme vymastený a pomúčený plech, do ktorého nepravidelne vylejeme žlté cesto, a na to nalejeme 2 cesto (do ktorého sme pridali kakao). Medzitým spravíme 2 rôzne kombinácie pudingov (kakao-banán, kakao-vanilka, kakao-jahoda, jahoda-vanilka, alebo takú, akú chceme a na akú máme chuť). Keď sme spravili puding, rýchlo vylejeme na cesto (zvyknem lyžicou dávať do cesta). Keď sme vyliali obidva pudingy, upečieme. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30-40 minút, alebo dovtedy, kým nebude mať cesto hnedú farbu. Na teplé cesto dáme 2 kyslé smotany s 2 vanilkovými cukrom (zmiešané). Necháme vychladnúť a potom stuhnúť v chladničke.

2

Môj tip: Keď nemáme doma práškový cukor, môžeme použiť aj kryštálový.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jezibabka1, 22. marca 2010 o 15:56
    @kucharrnald receptík ako pre mňa, pridávam si dík


  • kucharronald, 22. marca 2010 o 16:16
    Neni zač :D ešte máme pár kúskov...ostalo ešte zo včerajška :D ke´d chcete, prilette a okoštujete :D


  • jezibabka1, 22. marca 2010 o 16:22
    štartujem :))


  • torticka, 22. marca 2010 o 16:40
    Dávam do KK, otvoríš aj cukráreň?


  • michsamant, 22. marca 2010 o 16:46
    A ja sa mordujem s ananasovym kolacom, zktoreho sa vyklul peceny puding a isiel rovno do kosa....ukladam si, pekny si ho upiekol.


  • kucharronald, 22. marca 2010 o 17:12
    Ďakujem...
    @torticka : chcel by som otvoriť nejaký väčší bufet/ menšiu reštiku...a tam by bolo všetko :D


  • kucharronald, 22. marca 2010 o 17:13
    @jezibabka1 este ostalo 7 kusov....4 z nich teraz jem :D


  • slnieckosom, 22. marca 2010 o 17:28
    Ronald, perfektné, ďakujem, už je v KK :-))


  • kucharronald, 22. marca 2010 o 17:30
    Neni zač :) A teším sa, že tolkým sa páči :)


  • babidka, 22. marca 2010 o 17:36
    Ronald - to je recept ake mam rada - zapamatas si na prve precitanie , nenarobis sa a vsetci hikaju aky je dobry...:-DDDDD


  • cistinka, 22. marca 2010 o 17:42
    Rony, keď budeš potrebovať výpomoc do svojho bufetu, mysli na mňa...každá korunka sa zíde na staré kolená a ty budeš na mňa dobrý ako šéf...teda myslím :-)))


  • kucharronald, 22. marca 2010 o 17:57
    Ok :) Niekedy snívam o nejakých starých domoch tu v našej obci...je tu aj jedna...bola to pekáreň...je už staršia...mohlo by sa z nej spraviť pekná reštaurácia...je skoro v strede dedinky...Ajtak ešte v dedine nie je reštaurácia...ani nič také...len 1 bufet...ale ani v NZ by nebolo zlé...aj tam len snívam :D ale na všetko musia byť peniaze...bez toho nejde...
    Ale v blízkej budúcnosti by som určite chcel niečo svoje otvoriť...niečo, čo súvisí s gastronómiou..


  • evas13, 22. marca 2010 o 19:12
    Rony koláčik je výborný, odkladám do KK. Máš krásne plány, vydrž a nedaj sa nikým odradiť.:-))


  • kucharronald, 22. marca 2010 o 19:23
    Ďakujem aj Vám!


  • martina34, 22. marca 2010 o 20:06
    Rony, v surovinách ti chýbajú tie pudingy, pozorne som čítala ďalej, v postupe ich už máš. Ja zvyknem tento recept robiť, no iba s jedným druhom pudingu, zo Zlatého klasu, ale je chutný.


  • kucharronald, 22. marca 2010 o 20:25
    ďakujem za chybu :) Opravím...asi som na to naozaj zabudol...a teraz pozerám, ani v mojej kuchárskej knižke aom to nenapísal...asi aj tam opravím...veľmi pekne ďakujem,,,


  • hannah22, 23. marca 2010 o 09:51
    šikovný, odkladám a použijem ... :))


  • veronika353, 23. marca 2010 o 18:17
    My máme rádi šťavnaté zákusky, tento vypadá dobře, určitě vyzkouším!!!Moje KK je už asi nafukovací, tolik tam toho mám.


  • tetuska, 23. marca 2010 o 19:08
    je výborný, robievam len jedno cesto - svetlé a do neho dávam lyžičkou jahodový alebo malinový puding, príp. kakaový


  • kucharronald, 23. marca 2010 o 19:19
    aha...aj my sme zvykávali 1 cesto a 1 puding...ale potom som to raz skúsil, a odvtedy dávam 2 :)


  • adamochutnavac, 25. marca 2010 o 09:48
    naozaj velmi chutný a jednoduchy zakusok pridavam do KK :-)


  • lejla8, 31. marca 2010 o 20:19
    dnes som upiekla a kazdemu chutil. jednoduchy, osviezujuci...nabuduce skusime inu kombinaciu pudingov :)


  • kucharronald, 31. marca 2010 o 20:38
    Akú kombináciu ste dali? :D ja som teraz ,,objavil" v obchode aj banánové, čo u nás na dedine nezvykáva byť :) Dám potom banán a čokoládu :) Tá je super kombinácia určite :)


  • janaalizibolenova, 1. apríla 2010 o 14:08
    ked som citala nazov v zozname, vravim si dalsi pundigovy kolac, otvorim recept,vidim obrazok, do ktoreho sa uz len len zahryznut chcem, citam chvaly od varechacov a ukladam do KK, urcite vyskusam


  • kucharronald, 1. apríla 2010 o 14:33
    ďakujem :D a keď vyjdete do egypta na nejaký trh, aj predávať môžte :D (to len píšem zo srandy) :D určite by zobrali :D


  • janaalizibolenova, 5. apríla 2010 o 17:53
    nooo Rony, ja by som si tu rada veru nejaku cukrarnicku, alebo aj pekarnicku otvorila, mna pecenie veeeelmi bavi...len tu sa vsetko strasne sladi, niektore slovenske kolace domacim chutia, ine zas nie, raz som robila vyborne citronove rezy, a mi ich predstav si ohrdli !!!! tak ostali cele len a len pre mna :-D boli uplne famozne, osviezujuce a oni ,ze su hnusne, ze iba samy citron..joj nabuduce , ked ich budem nedajboze zas robit, vysypem na ne vari aj kilo cukru, aby im to šmakovalo....


  • kucharronald, 5. apríla 2010 o 18:37
    :) Určite tam majú úplne iné chute...mne stačilo týždeň v Chorvátsku (mali sme tam iba chorvátsku kuchyňu)...samé iné chute pre mňa.. :) boli sme v polpenzii, ale aj to nám bolo veľa :D veľa veľa a veľa :D ako u babky...všetko dávali veľmi veľa :D
    A úplne in ak v Taliansku....tam nám dávali toho málo :D našťastie sme mali skoro pred domov pizzeriu, kde bola kvalitná a lacná pizza :)


  • janaalizibolenova, 5. apríla 2010 o 19:36
    tu sa hlavne kolace robia straaaaasne sladke, ale ozaj strasne sladke, az sa to ani neda jest a nie je citit chut toho kolaca, len cukor, bleeee...


  • kucharronald, 5. apríla 2010 o 19:52
    tam je biely kryštálový cukor? Alebo je tam len hnedý?


  • janaalizibolenova, 5. apríla 2010 o 20:07
    prevazne biely, aj hnedy som tusim videla, ale celkovo oni tu vela cukria na moj vkus (ja necukrim vobec), ale vacina ludi si do caju da min. 2 kopcovite lyzicky cukru, fuj


  • kucharronald, 5. apríla 2010 o 21:41
    no majú úplne inú kultúru :D ja napr. čaj ľúbim len bez cukru- myslím bylinkové...niektorý si dávaú aj do toho cukor a citron... ja vôbec nedávam...myslím, že čaj vtedy má tú naozajstnú chuť, keď je dobre spravený, a keď sa nepridávajú nijaké sladislá a nič iné...


  • janaalizibolenova, 5. apríla 2010 o 21:52
    ja necukrim z napojov absolutne nic, okrem koktejlu z guavy, dokonca ani odstavenu pomarancovu stavu necukrim, ale niekedy, ked som chora, tak si pridam medik do caju....lepsie, ako cukor a navyse je med vseliek


  • kucharronald, 6. apríla 2010 o 08:32
    Pomarančová šťava je najlepšia bez cukru :) Do čaju si aj ja pridám med...napr. agátový, včelí,...
    Cukor nejak nemám rád :) ale čokolády zjem :D


  • janulka12, 20. januára 2011 o 14:22
    Uz je v trube uvidime ako bude chudit!


  • dorisa, 8. júna 2013 o 19:01
    Dnes som objavila tvoj koláčik...ukladám si receptík. Ďakujem



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist