Pudingový zákusok so smotanou

lubka272 - fotkalubka272, 11. júla 2013
Pudingový zákusok so smotanou
Foto: lubka272

Ahojte :) Tento zákusok je véľmi chutný a osviežujúci. Na letné dni ako stvorený.

Suroviny

5 ks
250 g
1 bal.
100 ml
100 ml
250 gr
1 PL
Puding:
1 l
4 PL
2 bal
Šľahačka:
3 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom pridáme olej, vodu. Nakoniec sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva.

  2. 2

    Dve tretiny cesta vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Do zvyšného cesta pridáme kakao a vylejeme na biele cesto.

  3. 3

    Uvaríme si puding. Klasicky ako píše na obale.

  4. 4

    Horúci puding pomaly po malých dávkach vylejeme na surové cesto. Pečieme na strednej mriežke pri 180°C.

  5. 5

    Vyšľaháme smotany s cukrom a natrieme na vychladnuté cesto. (My dávame 1 smotanu na šlahanie a dve pochúťkové.) Nemusí byť úplne studené len aby nebolo horúce.

  6. 6

    Nakoniec posypeme grankom a uložíme do chladničky. Stuhnutý koláčik nakrájame a papáme a papáme.... :D :D <img src="/uploady/stredny-zakusok-hh.jpg"><br>

Diskusia k receptu

sovka62
Môj recept sa líši len v detailoch, napr. cesto bez kakaa a puding čokoládový, dobre vychladený, aby sa v ceste nerozchádzal, dve kyslé a dve šľahačkové smotany. Ale to nie je podstatné, dôležité je, že je to výborný koláčik, v lete môj najobľúbenejší, dobre vychladený chutí lepšie ako zmrzlina. Piekla so ho minulý víkend, naozaj chutil.
evas13
Máš ho veľmi pekný a veru ho aj vyskúšam, pekný deň všetkým. :)
monda
a kde je fotka ? mne ukazuje pod receptom iba čierne okno - štvorec.
siesta
@snicla , to je smiešne, ten koláč v tom linku, čo uvádzate, aký nepekny, taký lepeň.....toto dievča ho má 100 krát krajší, vysoký, vyzerá sviežo a lákavo. Ak si mám vybrať, podľa koho budem robiť koláč, ten z Vášho linku bezpochyby obídem.

stacy77777
aj keď sa koláč opakuje a veľa ľudí ho pozná, nič to nemení na veci, že je naozaj veľmi dobrý, tiež ho máme radi a tebe sa veľmi pekne vydaril
laurisia
Je to veľmi dobrý koláč, ja ho momentálne tiež robím s úplne malinkým rozdielom - namiesto jahodového a malinového pudingu dávam len vanilkový. Výborný koláč na letné dni :-)
surayka
Prepíšte si prosím vás v recepte - vajcia zmiešame s cukrom. Ak myslite žĺtky, pretože niekto sa môže pomýliť a vyšľahá rovno celé vajcia.