Pudingový mrežovník s rebarborou a orechami (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept je z časopisu,Báječnej ženy.No urobila som si menšie úpravy a namiesto sliviek,som dala teraz sezónnu rebarboru.Koláčik ma milo prekvapil a veru nám veľmi chutil. Nie je to slávnostný zákusok,ale rýchly hodne kúskov a hlavne iný ako bežné mrežovníky. A čo je dôležité, je chutný!

70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebné suroviny.
  2. Suroviny na cesto spracujeme.Jednu tretinu cesta odložíme do chladu.
  3. Medzi tým si uvaríme puding. V kúsku studeného mlieka si rozmiešame pudingy.Ostatné mlieko necháme prejsť varom a za stáleho miešania pridáme kryštálový a vanilkový cukor,nakoniec rozmiešaný puding v studenom mlieku.Uvaríme hladký krém a necháme ho schladiť.
  4. Väčšiu časť cesta vyválkame a uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto posypeme na hrubšie pomletými orechmi. Zalejeme vlažným pudingom.
  5. Z vrchnej časti rebarbory stiahneme,hrubšiu šupu.Rebarboru nakrájame na 1-2 cm kúsky. posypeme lyžičkou škorice a premiešame.Nesladíme! Rebarboru uložíme rovnomerne na pudingovú hmotu. Z chladničky si vyberieme tretinové cesto.Z neho tvoríme tenké šúlky.Oni pri pečení nadobodnú ešte objem.Šúlky ukladáme na rebarboru do tvaru mriežky. Mriežku potrieme rožšľahaným vajíčkom.Na ňu uložíme,šikmo druhé šúlky.Potrieme vajíčkom. Na koniec,celý koláč posypeme škoricovým cukrom. Dáme piecť na 180 stupňov.Ja som piekla 35 minút.
  6. A hotový mrežovník,na ktorom sme si pochutnali. V pvodnom recepte sú na miesto rebarbory slivky.No tá kyselkavá chuť,spolu s tými orechmi a pudingom,bola výborná !
  7. A už si hamkáme.