Pudingový jahodovo-čučoriedkový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: princezna

Ocino priniesol jahody čo sa nám urodili v záhradke a mňa vtedy napadlo, že v lese nad domom som videla rásť aj veľa lesných jahôdok, tak som sa rozhodla ísť ich nazbierať a spraviť nejaký koláčik. Ale aký? Mamina hovorí, že veď urob iba nejakú bublaninu, no ja že mám chuť skôr na niečo smotanové. Ale na také niečo vraj nemáme v chladničke nič potrebné. No ja som sa vynašla, a nakoniec sa všetci oblizovali až za ušami, koláčik bol výborný, sladučký, jemný aj osviežujúci :3

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto okrem ovocia si zmiešame dokopy. Nalejeme na vymastený /vystlaný papierom plech. Ja som potom do cesta nahádzala pár lesných jahôd a čučoriedok, ale cesto je výborné aj bez toho, len som toho mala habadej. Cesto je vlastne cesto na bublaninu od mojej maminky, osvedčené a úúúúplne najlepšie !!!
  2. Cesto upečieme na 180 stupňov do kým troška nezozlatne a skúsime špajlou/špáratkom či je hotové, vytiahneme.
  3. Zatiaľ čo sa nám cesto pečie si spravíme puding. Ja som použila dva, jeden mandľový a jeden kokosový (odporúčam kokosové skvele sa tam hodili, ale kľudne môže byť aj vanilkový, každému taký ako má rád). Uvarený puding som nechala vychladnúť a keď už nebol horúci primiešala som doňho smotanu a maslo. Vymiešala som krém a naliala ho na cesto ktoré som ešte potrela lekvárom, ale to ani netreba :)
  4. Do krému som naukladala jahody zo záhrady (ak ich nemáte veľa môžte poprekrajovať na polovičky).
  5. Plus ja som tam hodila zvyšné lesné jahôdky a čučoriedky. Ovocie dajte naozaj akékoľvek doma máte alebo aké vám chutí hodí sa tam každé. Koláčik som potom vložila do chladničky, nech trocha stuhne.
  6. A potom už len dobrú chuť :)