Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Pudingový čokozákusok - bezlepkový fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 3. januára 2018

Aj keď je už po sviatkoch, ale ak sa vám zapáči, vyskúšajte je výborný a jednoduchý.

60-70 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 PL
2 ks
5 PL (alebo polohrubá múka)
4 PL
2 PL (holandské)
1/2 dcl
1/2 dcl
1/2 bal
5 ks
Krém vanilkový:
4 ks
1 liter
350 g
Ganáž:
500 ml
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Pudingový čokozákusok - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postup, ako vyšľahať cesto som nefotila, tu je postup: Vajcia si oddelíme, bielky vyšľaháme dotuha, pridáme 5 PL cukru a znovu šľaháme dotuha, pridáme žĺtky a postupne pridávame olej. Keď máme cesto vyšľahané, pridáme múku rozmiešanú s kakaom, orechami a PDP. Pomaličky primiešávame už ručne. Takto pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút. Piekla som na plechu 42 x 33 cm.

    Pudingový čokozákusok - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa nám cesto pečie, uvaríme puding - keď puding vychladne prišľaháme maslo a šľaháme do peny. Keď máme koláč upečený a vychladnutý - pokvapkáme ho 1/2 dcl mliekom a natrieme naň vanilkový krém. Necháme v chladničke, pokiaľ si urobíme ganáž.

    Pudingový čokozákusok - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šľahačku si vylejeme do hrnca, dáme na sporák a nalámeme všetku čokoládu. Pozor nesmie sa variť len zohriať. Keď sa nám začína čokoláda púšťať, odstavíme a miešame, pokiaľ sa nám čokoláda nerozpustí. Necháme pár minút vychladnúť a vylejeme na koláč. Tu som už nefotila, prišla vnučka, a tak som nestihla. Ale hotový zákusok som už mala čas nafotiť. Tu je už nakrájaný na tanieriku.

    Pudingový čokozákusok - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A ďalšie foto.

    Pudingový čokozákusok - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a hotovo: je výborný a naozaj jednoduchý. Vyskúšajte, ak Vám ešte bude chutiť sladké po sviatkoch, ak nie, aj k nedeľnej kávičke. A naozaj odporúčam len viac percentnú čokoládu - menej percentná by ganáž nestuhla.

    Pudingový čokozákusok - bezlepkový (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Vítej, milá @Sonulienka !! Recept vypadá náramně a prudce jedle. Jen bych měla obavu, že 4 pudinky na 1 litr mléka jsou buď málo pudinku a nebo moc mléka. Dnešní pudink mě zlobí. Ganáž nemá chybu a v poslední době mě magicky přitahuje. Úžasná vychytávka. Krásná fota, vidím, že máš nové, kouzelné prostírání. Jsi šikulka, díky za fajnový receptík! Ze srdce přeji hodně zdraví a rodinné pohody tobě i manželovi, celé rodině!
sonulienka
@Haji ďakujem si zlatá - len v decembri som nejak nestíhala sem niečo dať aj keď som si niečo nafotila ale už ich sem nedám sú to viac menej vianočné recepty.
A čo sa týka pudingu ak použiješ ten čo som použila ja viď obrázok suroviny tak nemaj obavu bude puding ako remeň. Veď ak vyskúšaš uvidíš práve som musela dlho šľahať keď som pridávala maslo lebo sa mi stále dal taký akoby boli stále hrčky ale ako sa mi podarilo rozšľahať tak som krém natrela na zákusok a daj sa mi svete je výborný a nie je vidieť žiadna hrčka.
Tak nech Ťa aj naďalej priťahujú čoko zákusky a tento je viac menej taký ako si už piekla. Srdečne Ťa pozdravujem a prajem taktiež Tebe a Tvojej rodinke veľa veľa zdravička v tomto roku 2018.
1x haji
haji
@Sonulienka (3.1.2018 15:19)
Děkuji za přáníčko, jsi milá! Už to vidím, jak jsi napsala, je to puding Premium, s ním je hustota zaručená. Čtyři oči mám a houby vidím. Spíš je to nepozornost, četla jsem rozpis surovin a už nestudovala foto. Určitě tvůj recept vyzkouším, o tom žádná. Bude chvíli čekat, ale na řadu přijde.
Je fajn, že už jsi zase na Vareche! Rozumím ti, malá přestávečka a šup, letí nové receptíky z tvé dílny. Díky za to, že jsi a tvoříš!
hubata
Aký krásny zákusok! Aj keď nemusím bezlepkové, nič sa nestane ak bude s obyčajnou polohrubou múkou. Krém vyzerá byť veľmi chutný a čokoládových nikdy nie je dosť v kuchárskej knihe. Ďakujem za pekný fotopopis, určite sa nájde príležitosť k vyskúšaniu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia