Pudingovo-smotanový koláč (fotorecept)

Autor receptu: emmatessdad

Geniálny, chutnučký, úžasný, ľahký, rýchly, jemný a svieži ...

25
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Rozdelíme vajcia na žĺtky a bielky. Bielky si odložíme bokom. 5 žĺtkov vyšľaháme s cukrom do peny. Ja som použila tento krát práškový cukor. Ale je jedno aký použijete.
  3. Do odváženej múky primiešajte polovicu prdopeču. Do vyšľahaných vajec s cukrom postupne pridávajte múku, olej a vodu. Už nemixujte, ručne to tam pridávajte.
  4. Teraz si vyšľahajte bielka a zľahúčka ich primiešajte do cesta.
  5. Polovicu bieleho cesta vylejte na pripravený plech (s papierom na pečenie alebo vymastený a múkou vysypaný samozrejme), do druhej polovice cesta pridajte dve tri polievkové lyžice kakaa.
  6. Kakaové cesto vylejte opatrne na biele cesto. Ten ošklbaný papier na pečenie si nevšímajte, nenašla som totižto v dome žiadne nožnice.
  7. Uvarte si v litri mlieka dva pudingy. Ja som použila vanilkový a karamelový a uvarila som to naraz. Často však uvarím aj pollitra vanilkového a pollitra kakaového pudingu. Je to farebnejšie vo výslednom efekte.
  8. Uvarený horúci puding pekne naukladajte lyžicou alebo malou naberačkou na surové cesto. Nevylejto ho tam naraz ale nakladajte po malých častiach. Potom pri pečení pudingové časti padnú troška do cesta a cesto spomezdi toho zasa vybehne pekne hore. P.S. Nožnice sa našli. Papier je už pekný.
  9. Pečte to 40 minút pri 175 st. Ja to ešte teplé potriem dvoma troma smotanami (opäť ak sú smotany rajo tak stačia dve, ak sú clever či kaufland či tesco tak aj tri). Vrch posypem grankom. Už to nezapekám. Ale počula som, že niekto to nechá ešte 10 minút dopiecť.
  10. Dobrú chuť. Akurát dnes to nejaká babenka piekla v "Bez servítky" :-) ale až po mne. Ja som to piekla doobeda. :-)