Kysnutý koláč
Kysnutý koláč

Pudingové slimáky pohladkané marhuľovým džemom fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 1. novembra 2017
Pudingové slimáky pohladkané marhuľovým džemom (fotorecept)
Foto: monty469

Dnes vám ponúkam pečivo, ktoré je vhodné aj na desiatu či sladké raňajky :-)

19
porcií
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

150 ml
125 g
500 g
20 g
50 g
2 ks
2 PL
Náplň:
750 ml
2 bal
120 g
1 PL
1 PL
Na potretie:
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    V mlieku roztopíme maslo pri pomalom zahrievaní. Necháme trochu vychladnúť. Do misy dáme múku, urobíme jamku, rozmrvíme droždie, zasypeme 1 čl cukru a prilejeme asi 50 ml mlieka v ktorom máme rozpustené maslo. Pozor musí byť vlažné, nie horúce. Necháme urobiť kvások.

    Pudingové slimáky pohladkané marhuľovým džemom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi po 15 min. pridáme ostatné suroviny a zamiesime cesto. Po zamiesení necháme cesto v prikrytej mise vykysnúť. U mňa to bola 1 hod. Záleží od izbovej teploty. Cesto zdvojnásobí objem.

    Pudingové slimáky pohladkané marhuľovým džemom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ cesto kysne, tak uvaríme zo surovín určených na náplň puding a necháme vychladnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik o veľkosti 40 × 60 cm. Potrieme vychladnutým pudingom.

    Pudingové slimáky pohladkané marhuľovým džemom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto zrolujeme ako závin a krájame kolieska so šírkou 2 cm a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie či vymazaný olejom. Na plechu ešte necháme podkysnúť 30 min.

    Pudingové slimáky pohladkané marhuľovým džemom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme pri teplote 190 °C 25 - 30 min. do zlatista. Pokiaľ pečieme tak do hrnca si dáme džem a vodu, spolu to zohrejeme do horúca. Hneď po vybratí plechu, slimáky pohladkáme horúcim džemom a necháme vychladnúť.

    Pudingové slimáky pohladkané marhuľovým džemom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prajem dobrú chuť ;-) Slimáky sú neskutočne mäkkučké, normálne sa rozplývajú na jazyku .

    Pudingové slimáky pohladkané marhuľovým džemom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    :-)

    Pudingové slimáky pohladkané marhuľovým džemom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

siisa
Milá @Monty , ja sa skláňam pred tvojou neúnavnou prácou v kuchyni. Ten tvoj manžel ťa musí na rukách nosiť, za toto. Za posledné dni, keď to tak sledujem, je toho aspoň pre pol dediny napečené. Krásne ich máš a tie tvoje fotečky....nádhera.
1x haji
izabella929
@monty469 , pekné slimákovanie.-) marhuľový lekvár považujem ja v mojej kuchyni za jednotku, takže týmto pohladkané slimáky môžu byť iba výborné.-)
1x haji
patroveckypitrs
Je to maškrta všetkými chuťami aj pre mňa. Pekne sú. Mala rada, keď takto doma naučíš už to budeš musieť robiť stále. Aj keď sa ti nebude chcieť. Viem o čom píšem,( začnú chváliť a choď urobiť ty to vieš tak dobre.) Zas na druhej strane človek je rád keď im chutí no nie?
1x haji
monty469
@Siisa (1.11.2017 14:40)

Ahoj Siisa
Mala som dlhsie volno tak sa v kuchyni skusalo :-) Dnes som si aj povedala, ze uz dost no nedalo mi a musela som ich upiect. Chystala som sa na ne uz dlhsiu dobu. A nelutujem, su skvele. Urcite casom pride aj kvaskova verzia ;-)) Dakujem ti velmi pekne a prajem pekny sviatocny vecer
Boli aj navstevy, takze toho ani vela nebolo
1x haji
monty469
@Izabella929 (1.11.2017 14:51)

Izka veruze su. Ten marhulovy lekvar tam sadol ako..... :-))
Dakujem ti velmi pekne a prajem pekny sviatocny vecer
1x haji
monty469
@Patroveckypitrs (1.11.2017 14:55)

Presne ako pises. Niet väcsej radosti pre mna ako ked rodinka pochvali to, co som pre ne pripravila. Robim to rada, ved su pre mna najdolezitejsi. Verim , ze vies o com pisem. Myslim , ze ty to mas doma tak isto. Dakujem ti a prajem pekny sviatocny vecer
1x haji
jack
No tak už som tu Montíček:-)Takže,keďže som mala tú česť ich ochutnať(dokonca aj výslužku si mi zabalila),môžem len potvrdiť,že sú fantastické jemnučké.Tak hor sa ľudia vyskúšať,aj ja budem;D
2x jack a haji
monty469
@Jack (1.11.2017 16:58)

Dakujem ti velmi pekne mila sestricka, aj za asistenciu ;-)) Potesila si ma , ako vzdy
2x jack a haji
monty469
@Alex37 (1.11.2017 18:59)

Dakujem ti velmi pekne za rychlu realizaciu receptu. Verim, ze vam bude chutit. Prosim daj vediet. Velmi si ma potesila. Prajem ti pekny vecer
1x haji
cesminaz
Velmi dobre viem,ze kombinácia vanilkový puding a lekvár/džem sa k sebe perfektne hodí ,takže musia byt tvoje koláče bez pochýb vynikajuce ;-) Krásne sa ti vydarili.
monty469
@Cesminaz (2.11.2017 06:58)

Mila @Cesminaz dakujem ti velmi pekne. Vdaka pudingu su mäkkucke aj dnes ( vlastne ten 1 kusok co ostal) a dzem len dotvara tu skvelu chut. Prajem ti pekny vecer
alex37
koláčiky zjedené, veru chutné aj na druhý deň. Vďaka za rcpt.
monty469
@Alex37 (2.11.2017 14:41)

Dakujem ti velmi pekne. Taka sprava vzdy potesi :-) Prajem ti pekny vecer
kukulienka71
Dievčatá, tie koláče vyzerajú moc k svetu, aj mňa ste namotali na tú kombináciu. Zuzanka1367 tu má recept na pohladkané koláče, ale ona tam má tuším rumom hladkané, musím mrknúť do KK.
haji
Krásné slimáky, výstavní, voňavoučké, jaj, nechala bych se klidně hladkat marhulovým lekvárom... teď už je to bezpečné. V létě by na mě sedělo plno včel a vos. Díky za receptík, krásná fota, hned bych dala testovací vzoreček. Jsi šikulka, doma by tě měli začít nosit na rukou!
luclup
No tak som sa konecne dostala k tomuto receptiku (: Uz na prvy pohlad vyzeraju uzasne, makkucko, stavnato a kombinacia chuti je bezpochyby dokonala ! "Domov, sladky domov"... tesim sa, ked budem mat pre koho piect (: Zatial si vystacime nedelnym kolacom z cukrarne a tvojimi dobrotami, ked prideme na navstevu, no a raz za cas si pochutime aj nejakym "dielom" z mojej kuchyne. Tvoje pudingove slimaky su super a pomyselna ceresnicka - moj milovany marhulovy lekvar na vrchu (este ze ma nim zasobujes, mnam!). Tak co dodat ? Necham si zajst chut a zajtra sa tesim na nedelny kolac z cukrarne :D Tak pozdrav doma, pohladkaj Montyho a uzivaj zbytok vikendu. P.S. fotky su kraasne, az mam chut sa do nich zahryznut (: Ahooj
monty469
@Luclup (4.11.2017 19:34)

Dakujem ti velmi pekne moja zlata. Najblizsie , ked prides tak ti ich upeciem. Uz aj ocko si objednal dalsiu varku ;-)
sracz
... bars rad bi som sebe ňechal cesc soft z totich Tvojich "šľiskich" šlimakoch, @Monty469 alias Montyčku, bo vipatraju bááááááárs prefajňe! Ľem bim chcel vidzec, kto odhaňa muchi okolo Tebe, kedz jich hotuješ!
monty469
@Sracz (9.12.2017 01:49)

Znaš co ci povim? To bulo take prefajne, že do nich normalne štrelilo. A tota pachota po calej chyži, no daco nenormalne :-))) Dzekujem ci šumne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia