Pudingové kocky so šľahačkou

olinecka - fotkaolinecka, 26. októbra 2014
Pudingové kocky so šľahačkou
Foto: olinecka

Dnes to bolo rýchle a je to výborne.

60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
1 dl
3 PL
2,5 dl
250 g
1 bal.
Vanilkovy krém:
0,5 l
1 bal.
2 bal.
4-5 PL
150 g
Karamelový krém:
0,5 l
2 bal.
4-5 PL
150 g
2 bal.
1 ks
 (alebo Granko)
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu
 tmavé




Postup

  1. 1

    Celé vajca vymiešame s cukrom dopenista postupne pridáme olej,mlieko kakao nakoniec múku zmiešanu s praškom do pečiva.Cesto zľahka premiešame a vylejeme na vystlany papierom na pečenie a vysypany mukou plech .Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 25 minút.

    Pudingové kocky so šľahačkou - obrázok 1
  2. 2

    Uvarime si vanilkovy krém do ktorého vmiešame za horúca maslo .Horúci krém vylejeme na koláč a na vrch poukladame BB keksy rovnomerne.Uvaríme karamelovy krém a tiež za horúca vmiešame maslo ,horúci vylejeme na poukladané keksy.

    Pudingové kocky so šľahačkou - obrázok 2
  3. 3

    Koláč necháme vychladnúť,pred podávanim rozotrieme vyšľahanu šľahačku a posypeme grankom alebo čokoladovymi hoblinkami.Dobrú chuťTento koláč je nenaročný a pripraví ho aj začiatočnik.Ale výsledok je vynikajúci.

Diskusia k receptu

yogicek
Toto je naozaj aj pre začiatočníka. Len má tú smolu, že si musí domyslieť koľko x koľko keksov sa vojde na ten plech potom odmerať stranu jedného keksu, vynásobiť počtom keksov na dlhej aj krátkej strane a vyjde mu aký veľký plech na množstvo týchto surovín bude potrebovať. Jednoducho povedané @olinecka doplň do receptu rozmery plechu. Ďakujem.
dogagador
robim v kombinacii s cokoladovym pudingom, na horuci vanilkovy nalejem hned cokoladovy, nedavam keksiky, teda pre @yogicek netreba ani pocitat, ani vymeriavat a mas 2 vrstvy roznych pudingov, no a rovnako po vychladnuti slahacka a posypat grankom, alebo cim chces :-)
olinecka
@yogicek normálny plech a keď píšem ,že stačí 1 balik Bb keksy tak ja neviem ,aký problém,@izabella929 je výborny,@dogagador tie keksy sa dávajú ,no keď myslíš ,že nie už je na každom!!!Pozdravujem!!!!
kukulienka71
@olinecka , krásne nakrájané a iste veľmi chutné rezy! tiež som sa ich narobila jedného času:-) ešte dobre, že tie Bebe sú podlhovasté a tak sa dajú naložiť na plech po "výške" aj po "šírke", podľa veľkosti plechu;-) a potom sa uvidí, či tam budú "fugy" a či nie:-)
yogicek
@olinecka , @dogagador
Dámy vidím, že ste absolútne nepochopili čo som tým komentárom myslel, tak skúsim ešte raz a jasnejšie. Mne vôbec nejde o nejaké keksy ale o cesto. Začiatočník nebude vedieť podľa množstva surovín na cesto na aký veľký plech má to cesto dať. Keď dá na malý plech bude cesto vysoké a neprepečené. Keď na veľký plech tak cesto bude nízke a veľmi prepečené. @olinecka , už sa na veľkosť plechu pri tvojom recepte na Juhoslovanský zákusok pýtala @iba a Tvoja odpoveď bola klasický. Aký veľký je podľa teba klasický alebo normálny plech? To je taký problém ten plech zmerať ak teda máš doma pravítko alebo colštok a uviesť veľkosť plechu v centimetroch? Jasnejšie to už napísať neviem. Ďakujem.
olinecka
@yogicek , mam aj pravítko ,aj colštok a predstav si,na oboch rovnaký rozmer 30-41centimetrov u mňa je normálny klasicky bežne použivany pri pečeni dodatok je to hlboký plech.Pekne pozdravujem !!!!
yogicek
Neviem teda ako sa dá poznať z foto, že plech je klasický ale budiš. No a neuveríš môj klasický plech ktorý používam ja má rozmery 40 x 35 cm. Je to rozmer daný výrobcom sporáka aby sa ten plech zasunul do drážok v rúre a nemusel byť položený na mriežke. Tak si vyrátaj o koľko je môj plech väčší a vyjde Ti, že môj koláč by bol zákonite nižší. Tak kto z nás dvoch má teraz klasický plech? Pekný večer Ti prajem.
olinecka
@yogicek už sa mi nechce preberať rozmery plechu ja si myslím ,že rád sa chytaš všetkeho ,aby si mohol zaparať.Ja som upiekla a neviem čo je na tom pre ,aky plech sa rozhodneš.Pekný deň!!!
evanaaa
Ja som sem dala diskusiu ešte 25.7.2010 na podobné témy, spomenula som tam aj to, že som piekla koláč a keď som ho dala do "normálneho " plechu, bolo to cesto na ňom len ako rozotreté, musela som preliať do menšieho. Ak by boli aspoň približné rozmery, nebolo by treba.
evanaaa
Inak, @olinecka , máš pekné tie rezy, krájané ako strojom a podľa obrázku asi tuším, aký je to plech, ale teraz sú aj iné normy na ich velikosti.
babkamt
chutný koláč, kvitujem, že je bez masla,5*. Tiež som za uverejňovanie veľkosti plechu. Doma mám plechy z troch rúr a každý má iný rozmer.
olinecka
Ďakujem za pozitivnu energiu od Vás všetkych ,takže nabudúce dám aj rozmery plechu teraz ako som už napisala 30x41 prajem všetkym pekný večer!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia