Pudingové drobné pečivo

izabella929 - fotkaizabella929, 15. decembra 2011

Pečenie Vianočného pečiva je teraz v plnom prúde. Pridávam svoj vynikajúci recept. Možno aj vám bude chutiť..

30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
1 ks
250 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku som si dala hladkú múku,cukor, vanilku, Heru a vymiesila som cesto.Rozdelila som ho na 2 polovice.

    Pudingové drobné pečivo - obrázok 1
  2. 2

    Do jednej polovice som pridala čokoládový puding a do druhého vanilkový puding..ak chcete mať farebné, môže sa pridať akýkoľvek puding.

    Pudingové drobné pečivo - obrázok 2
  3. 3

    Z cesta som urobila valček a ten som rozdelila na malé kúsky, z ktorých som robila guľky veľkosti orecha.Vidličkou som vytlačila na cesto vzorku a dala na pekáč.Trúbu som rozohriala na 180 st. a piekla som ich 15 min. Sú neskutočne krehké a majú výbornú chuť..

    Pudingové drobné pečivo - obrázok 3
  4. 4

    Vidličkou som robila vzorky..

    Pudingové drobné pečivo - obrázok 4

Diskusia k receptu

vanilka111
fíha! tuším urobím hneď zajtra ráno. ďakujem za dobrý nápad,vyzerá to nenáročne a chutne.:-))
izabella929
matata1...sú fakt výborné, asi ich do zajtra pojeme a môžem začať znova.-)))
sneica
pacia sa mi a ak vsetko pojde podla mojich predstav tak dnes peciem....:)))
korbacik
Zaujímavé! Asi ich dnes večer upečiem. Len sa chcem opýtať, koľko kusov vyjde z tejtio dávky? Ďakujem a pekný víkend prajem všetkým:)
izabella929
korbačik, vyšlo mi z jednej dávky 30 ks...ale sú to také jednohubky, ale fajnové..prišla švagriná dnes a hodila sa po nich, chválila, chválila a už aj ich pečie..zdá sa mi, že asi budem musieť aj ja to zopakovať, do Vianoc bude po nich určite.-))))))))
izabella929
sneica....) a ja som večer jednu stranu tých bielych namočila do čoko polevy, sú pekné...na recepte v maďarskej kuchárke sú aj farebé, lebo dali do cesta, malinový, jahodový a koňakový puding...ja som robila iba čoko a vanila...
coldbery
idem si to vyskúšať...tiež mám rada takéto nepracné koláčiky bez plniek...:)
tatranka
Toto cesto nepoznám.Uložila som si ho do KK.Určite sa príležítosť nájde.
izabella929
coldbery.-) díky za komentár...vrele dopučujem...super koláčiky.-)) a dopočujem aj šunkové kolieska, nebudeš ľutovať, kd ich upečieš.-))
korbacik
... a aby som nezabudla, aj šunkové kolieska vyzerajú fajnovo:) Robievam to, ale ako roládu - šunka, syr, trochu kečupu, bazalka alebo oregano. Asi to baví aj Teba, @izabella929 , to vypekanie a vyváranie:)
marienka44
@Izabella929 ,tie pudingy si mala uviest ako puding. prasky v rozpise. Puding je uz uvareny s mliekom. :-).Vsetky puding. prasky su u nas len 40 g. Ty mas 50 g-ové z Madarska?
matilda256
Vyzerajú veľmi jednoducho a dobre.Ozaj aké husté je to cesto,nedalo by sa použiť aj do striekacej pištole na tvarované pečivo?
izabella929
matilda256, neviem, piekla som ho prvý krát..>treba skúsiť, mala som málo času skúmať, čo všetko by sa dalo ešte s tým urobiť...treba vyskúšať...
izabella929
marienka44 díky za upozornenie, hm ja to volám pudinkg aj za surova aj za uvarenia.. a mám sáčky 52 g. poučila si ma...
izabella929
Marička, je to hoté raz-dva...všetko som pomiešala, rozdelila pridala pudingové prášky a robila guľky...veľmi rýchlo to bolo hotové...vidličkou som urobila vzorku...skúšala som ale s vidličkou , čo má 4 zuby a nešlo to, potom som skúsila s tou , čo má 3 zuby a bolo to super.-)
izabella929
v pôvodnom recepte som videla aj farebné guľky , také ružové a písala tá pani, že punčové, ale neviem, či prášok pudingový, alebo punč pridala..prekladala som si to z Maďarčiny a ona neuviedla, čím dosiahla ružovú farbu...škoda...možnomajú taký pudingový prášok..hladala som niečo nové, lebo,každý rok máme rovnaké cestá...chuťovo je mňam.-)
izabella929
ano, pudingový prášok, ktorý rozmiešame v mlieku, alebo vo vode a varíme..ale do cesta som dala prášok, nie uvarený puding...doriska, len zo sáčku prášok, pridala do cesta a zmiešala som to..ale najprv si daj vanilkový a vymies s cestom, lebo keď som si dala čokoládový, umazala som si pracovnú dosku a potom mi farbilo aj vanilkové cesto...
vanilka111
práve ich robím,cestíčko vyzerá fajnovo . ja som dala jeden puding mandľový a druhý čokoládový + trochu kakaa a nie je to omyl trochu mletého chilli . chodíme na zmrzlinu čili-čoko a je super,tak preto.. :-)
izabella929
ja v recepte nemám chili.-)ale vyskúšasť môžeš, ja tiež vymýšlam nové chute.-)))škoda, že neviem, čím zafarbila tá pani z Maďarska na ružovo...možno majú tam také pudingové prášky...na fofo boli aj ružové..
vanilka111
sú výborné,odporúčam :-),len to chilli tam veľmi nebolo cítiť,tak som urobila malý podvod a na každý koláčik som dala zospodu kvapku tabasca :-D,teraz je to akurát. a piekla som ich v teplovzdušnej rúre 15 minút na 180°C
olusa
aj ja som ich dnes upiekla....mnam mnam su, zajtra musim robit opat :)
izabella929
oluša. dík za komentárik:-))teším sa že chutí.-)))nech sa ti vydarí aj ďalší.-))
korbacik
... piekla som ich hneď v piatok, len som pridala do cesta karamelový a banánový puding. Vraj to bolo výborné, takže som včera musela robiť ďalšie - to už boli čokoládové. Do guliek som vytlačila akože hviezdičku, po upečení som ich ešte potrela cukrovým sirupom a mierne postrašila vanilkovým cukrom. Je to superrýchle pečivko, netreba vaľkať a nie je po pečení hora riadu:) Včera som kúpila mandľový puding....:))Díky.
tinusik17
ďakujem za recept, sú perfektné.. robila som rovno dvojitú dávku, nech niesú zase narážky že je ich málo :D ale mám pocit že tie budú aj tak :)
izabella929
@tinusik17... ďakujem pekne za vyskúšanie môjho receptu.-) mám iba krásne spomienky na toto pečivko...) vďaka, že si nahliadla do môjho albumu...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia