Pudingová žemľovka

tinka23031979 - fotkatinka23031979, 21. januára 2014

Je to fantastický recept na fantastickú žemľovku...

15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks
1 l
2 ks
4 ks ošúpané
1 ks
250 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Ako prvé si uvaríme vanilkový puding z 0,5 l mlieka a 3 lyžice cukru. Nastrúhame si jablká a pripravíme si tvaroh, ktorý zmiešame s jedným vajíčkom, vanilkovým cukrom a lyžicou cukru.

  2. 2

    Vianočku si pokrájame, ako keď ju ideme jesť a vložíme do väčšej nádoby vedľa seba ( napr. pekáč ). Do zvyšného mlieka pridáme jedno vajce , 1 lyžicu cukru a rozmiešame. Zalejeme tým vianočku. Zapekaciu misu si vytreme maslom.

  3. 3

    Do misy naukladáme prvú polovicu namočenej vianočky, na to pridáme postrúhané jablká, polejeme uvareným pudingom a na puding opatrne dávame lyžicou pripravený tvaroh. Nakoniec príde druhá polovica vianočky.

  4. 4

    Žemľovku dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme len pokiaľ povrch žemľovky stmavne resp. zhnedne. Vychladnutú žemľovku polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

ela77
nemala som raz ani sendvič, ani rohlíky, ale mala som v mrazáku biely toustový chlebík, tak som na žemlovku použila ten. Odvtedy používam radšej tento biely, alebo kombinujem s tmavým toustovým chlebíkom. Ľahšie sa mi naukladá na plech, alebo pekáč, nemusím krájať. Chlebíky nenamáčam samostatne, (pretože pri mojich dávnych začiatkoch som nikdy netrafila to namáčanie a žemlovka bola viac ako kaša, síce nie vždy ) ale zmiešam cukor, tvaroh mäkký aj tvaroh hrudkový s mliekom a sáčkom Zlatého klasu, alebo vanilkového pudingu (to už mám odskúšané od oka akú hustotu potrebujem) a touto hmotou natriem jednotlivé vrstvy a vrch potriem rozpusteným maslom, alebo pokladiem nakrájané jablká a dám zapiecť. Je to jednoduché a rýchle. Po upečení ešte znovu ak je žemlovka bez jabĺk tak zapečený vrch potriem zase maslom. Zatiaľ sa mi zdá to s tým tousťákom najchutnejšie, vrchná vrstva je pekne krehká a hlavne ako som už písala nemusím nič krájať. Ale nakoniec každý máme svoje odskúšané a obľúbené. No ako píše @viera1 tak s makom a višňami som ešte neskúšala, ale môže to byť dobré, vlastne ako makovovišňový koláčik.
tinka23031979
Ja som naposledy žemľovku jedla v školskej jedálni. Pripravovali ju strašne. Bola nie len nechutná ale aj škaredá. Už som to viac nejedla. Od toho času ubehlo veľa rokov až som našla tento recept. Dnes ju pripravujem ďeťom a veľmi im chutí.
1x minii
luss44
páči sa mi, to je už skoro ako zákusok :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia