Pudingová bábovka

Pudingová bábovka
Foto: ejmyejmy
ejmyejmyEjmyejmy, recept pridal: 12. septembra 2012 17:02Ďalšie jeho recepty

niečo v kombinovanom štýle

Suroviny

60
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cesto na roládu: 4 žltka vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a horucou vodou do penista, pridame polohrubu muku a prášok do pečiva, vymiešame, na koniec pridáme sneh z bielkov. rozlejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme v dobre vyhriatej rure na 180 st., cca 8-10minut. Ešte horuce cesto vyklopíme, zložíme papier na pečenie z cesta, preložíme na suchú utierku a zvinieme. Necháme vychladnúť. Ja do menšej časti cesta pridávam aj trochu kakaa, a vytváram mramorovaný korpus.

2

Po vychladnutí korpusu , cesto rozvinieme, natrieme lekvárom, zvinieme, a krájame rezy. Formu na bábovku vykladáme týmito rezmi. Vnútornú stranu som ja vyložila dlhými piškótami.

3

Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu si uvaríme hustý puding, do ktorého som zamiešala kocky pomarančovej kôry. Ešte horuci puding vylejeme do vyloženej bábovkovej formy piškotovým cestom. Banán nakrájaný na kolieska vtláčame do pudingu.

4

Potom na vrch ukladáme bud rezy piškotovej rolády, alebo piškot, či Be-Be keksov. Necháme vychladnúť. Po vychlanutí ja formu ešte prekryjem alobalom a nechám na noc v chladničke. Na druhý deň vyklopím z formy. Rez môžte ozdobiť šľahačkou, alebo lístkom mäty.
Pudingová bábovka - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danielas, 12. septembra 2012 o 17:49
    Jéminenku, toto je paráda! A vystačila si iba s jednou roládou? Asi ju treba nakrájať na tenšie plátky,nie? Myslím,že vyskúšam,vnukom iste pochutí


  • margaretka28, 12. septembra 2012 o 19:27
    Tak toto je zase niečo nové, recept sa mi páči a ukladám si,určite príde na rad,vyzerá dobrá a šťavnatá.:-)


  • srnkas, 12. septembra 2012 o 20:20
    Bomba!!!!!!


  • medulienka122, 12. septembra 2012 o 20:30
    danielas ma predbehla, aj ja som si povedala:"jéminenku", no toto - originálne, aspoň som sa s takým nestretla 1*


  • pejas, 12. septembra 2012 o 22:18
    Hmm, vyzerá fantasticky :-) Ukladám!


  • valeri, 12. septembra 2012 o 23:11
    Ďaľšia do zbierky :-)), škoda, že som nesadla k PC skôr, dnes večer som piekla bábovku k zajtrajším raňajkám :-))


  • lusinkab, 13. septembra 2012 o 04:57
    Tak toto vyzera ako umelecke dielo.Krasne :-)


  • stacy77777, 13. septembra 2012 o 09:16
    och, úžasne vyzerá,na toto sa dám určite nahovoriť


  • lenosko, 13. septembra 2012 o 09:45
    u nas by to koncilo pri rolade, dalej by sa uz nedostala :-D


  • sylviaxxl, 13. septembra 2012 o 10:17
    Vyzerá úžasne!!!


  • sonulienka, 13. septembra 2012 o 12:11
    Tá je nádherná skutočne 1****. Ukladám do KK.


  • medovnicek, 13. septembra 2012 o 16:29
    tá je ale krásna, už je v kk


  • ubka, 13. septembra 2012 o 20:04
    Pridavam s k pochvalným komentárom ...


  • sneica, 15. septembra 2012 o 06:58
    krasna a zaujimava...kk


  • evanaaa, 16. septembra 2012 o 17:28
    Fantázia....aj ja by som chcela vedieť, na akú hrúbku sa roláda krája a ako sa ukladá do formy. Ten puding potom lejeme pomedzi kolečká rolády?


  • ejmyejmy, 16. septembra 2012 o 20:31
    Krajam natenko, aby rezy boli poddajne, hrube rezy by verne nepkopirovali tvar formy, puding lejem nie vriaci, trichu odstatý, za staleho miešania, chladnejsí, aby roladovemu cestu neublizil. Lejem ako do formy.


  • mariaklara, 19. septembra 2012 o 21:52
    Krásna....


  • katerin, 14. septembra 2013 o 15:56
    Nádhera,určite vyskúšam!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist