Pudingový zákusok

Pudingáče

Autor receptu: mysiacik

70 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, cukor, žĺtka, olej, soľ, vlažné mlieko a droždie zmiešame v miske rýchlokyske a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vyše hodiny vykysnúť :)
  2. Keď je vykysnuté, pomúčime si dosku a lyžicou naberáme kusy cesta, z ktorého vyšulkáme dlhý pramienok asi 30 cm a prehneme ho na poli (ale nerozrežeme), on sa nám troška scvrkne :D ale to nevadí :) a prepletieme jeho dve časti ako vrtuľku, alebo vrtáčik :D na konci ho spojíme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Po zapletení ma asi 10 cm. Takto postupne vypracujeme všetko cesto, potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme nakysnúť. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov a dáme do nej naše vrtuľky asi na 10 až 15 minút, treba sledovať.
  3. Vytiahneme a necháme vychladnúť. Medzitým ako nám kyslo cesto, sme mali čas spraviť krém. Z mlieka, vanilkového cukru a kr. cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Ten necháme úplne vychladnúť a nakoniec vyšľaháme s maslom :) Buchtičky si prekrojíme a naplníme naším krémom. Necháme chvíľu stuhnúť a môžme maškrtiť .