Pudingáč s chuťou Filipín

sojka202 - bez fotkysojka202, 5. októbra 2014
Pudingáč s chuťou Filipín
Foto: sojka202

S chuťou Filipín preto, pretože som použila do receptu kokosový olej, ktorý odtiaľ pochádza, vraj :-)

100 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

450 g
1 kocka
2 PL
z 1  bielka
štipka
50 g
250 ml
Plnka:
250 ml
1 PL
100 g
2 PL (alebo Nutella)
4 PL
1 ks
 na potretie
trochu na potretie




Postup

  1. 1

    So všetkých surovín na cesto som si vypracovala cesto a nechala som ho vykysnúť. Kvások som si dopredu nepripravila, aj bez toho mi pekne vykyslo. Takto som to skúšala 1.krát a už inak ani kysnuté cesto robiť nebudem. Aby mi cesto rýchlejšie vykyslo, dala som ho kysnúť do rúry, ktorú som len jemne na chvíľočku predhriala. Celá doba pečenia s prípravou a kysnutím mi netrvala ani 2 hodinky. Recept som robila z polovičnej dávky, pôvodný recept je z 900 g múky.

  2. 2

    Plnku som si pripravila tak, že z pud. prášku, cukru a mlieka som si uvarila puding, do ktorého som ešte za tepla vmiešala kokosový olej, aby sa rozpustil, pridala som rozpustenú čokoládu a arašidovú nátierku, všetko som dobre zamiešala.

  3. 3

    Vykysnuté cesto som rozdelila na 4 časti, každú časť som vyvaľkala a potrela plnkou a skrútila do valčeka. Dva valčeky som medzi sebou zatočila, takže mi vyšli 2 koláče. Potrela som ich zvrchu žĺtkom zmiešaným s trochou vody a koláče sa mohli piecť. Piekla som ich pri 200°C, ale zabudla som sledovať čas, takže neviem ako dlho, bolo to okolo pol hodinky. A tu sú moje výtvory.

    Pudingáč s chuťou Filipín - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
Mas krasne pletence,s tym kokos.olejom je velmi dobry napad,musim skusit.
mezi
Piect cokoladu neodporucam, jednak karamelizuje, jednak vysledne zmes hranici s rakovitvornostou. Urcite zmente v zavine plnku.
sojka202
vďaka, ďakujem veľmi pekne za odozvy a aj za radu s čokoládou, nechám si poradiť a upravím si to, ešte raz ďakujem
sojka202
Ďakujem, nerada robím kysnuté cesto, nie vždy sa mi podarí, nie som v tom expert, ale aj tento výtvor ma v tom aspoň trochu posúva vpred a budem skúšať ďalej. Ešte raz ďakujem