Pstruh v slaninke

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 3. augusta 2014
Pstruh v slaninke
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 strúčik
100 g na plátky
1 ks
1 PL
100 ml
1 ks
1 ČL
1 ČL
 lístky




Postup

  1. 1

    Pstruhy potrieme citrónovou šťavou zmiešanou so soľou a necháme odležať. Zmiešame pretlačený cesnak a petržlenovú vňať. Pstruhy obalíme plátkami slaniny a na rozohriatej panvici z oboch strán upečieme dozlatista. Potom ich dopečieme v stredne vyhriatej rúre asi 10 minút.

  2. 2

    Medzitým na rozohriatom masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme bielym vínom, pridáme rozmarín a chvíľu povaríme.

  3. 3

    Nakoniec pridáme kocku studeného masla na zahustenie a zjemnenie omáčky. Pri servírovaní polejeme ryby omáčkou.

Diskusia k receptu

pusta
recept výborný, a znovu - fotka neostrá, pán Pilc stalo sa niečo?vždy ich máte pekné.
jozka2
Pane Sefe,vy tu chrlite jednu dobrotu za druhou.5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia