Grilovaný pstruh
Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
70 minút príprava |
Postup- Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10 minút. Po uvarení grilujeme na koži a osolíme.
- Očistenú špargľu blanšírujeme vo vode
ochutenej citrónovou šťavou, soľou a cukrom
asi 1 minútu. Potom ugrilujeme spolu
s mesiačikmi pomaranča.
- Očistené bataty nakrájame na kocky a uvaríme vo vode domäkka, až kým sa voda do 1/3
nevyparí. Po uvarení pridáme detskú krupicu
a sparíme. Keď bude krupica sparená, pridáme
posekanú pažítku, soľ a popučíme. Z masy tvarujeme džatky, ktoré opečieme na
olivovom oleji.
- Na olivovom oleji urestujeme šalotku dozlatista a pridáme bezlepkovú múku s maslom.
Povaríme asi 15 minút a rozmixujeme spolu
s potočnicou a so smotanou.
- Žihľavové listy rozložíme na tanier, potrieme olejom a v mikrovlnnej rúre robíme čipsy asi 3 minúty.
|