Plnený pstruh

Pstruh plněný houbami – Pstruh s hubovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na masle osmažíme najemno nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme huby a vetvičku tymianu. Restujeme, až kým sa neodparí voda. Huby dochutíme soľou, korením, nasekaným ligurčekom a petržlenovou vňaťou. Hubovú zmes necháme ochladnúť.
  2. Očistené pstruhy umyjeme a osušíme. Brušnú dutinu vystelieme slaninou a vložíme hubovú zmes. Na dostatočne veľkej panvici ryby opečieme a vložíme do rozohriatej trúby. Pečieme 10 minút pri 170 °C.
  3. Hotové pstruhy podávame s listovým šalátom pokvapkaným citrónovou šťavou a kvalitným olejom.