Plnený pstruh
Pstruh plněný houbami – Pstruh s hubovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup- Na masle osmažíme najemno nakrájanú
šalotku a cesnak. Pridáme huby a vetvičku
tymianu. Restujeme, až kým sa neodparí
voda. Huby dochutíme soľou, korením, nasekaným
ligurčekom a petržlenovou vňaťou.
Hubovú zmes necháme ochladnúť.
- Očistené pstruhy umyjeme a osušíme. Brušnú
dutinu vystelieme slaninou a vložíme
hubovú zmes. Na dostatočne veľkej panvici ryby opečieme
a vložíme do rozohriatej trúby.
Pečieme 10 minút pri 170 °C.
- Hotové
pstruhy podávame s listovým šalátom
pokvapkaným citrónovou šťavou a kvalitným
olejom.
|