Pečený pstruh
Pstruh pečený na masle s mandľami (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.
3 porcie |
45 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme všetky suroviny.
- Pstruha očistíme, umyjeme, osušíme, posypeme zo všetkých strán soľou a tymianom a/alebo korením na ryby. Môžeme nechať odležať v chladničke cca hodinu ale aj nemusíme. Odležaný pstruh však bude jemnejší.
- Do brušnej dutiny vložíme na kolieska nakrájaný citrón. Dáme pstruha na plech s papierom na pečenie. Zo všetkých strán potrieme roztopeným maslom. A pečieme v rúre predhriatej na 190 °C cca 10-15 minút.
- Plech vyberieme z rúry, rybu opäť potrieme maslom a posypeme mandľovými lupienkami. Pokvapkáme zvyšným maslom a dopečieme ešte cca 10-15 minút.
- Podávame so zemiakmi a zeleninou.
- Dobrú chuť!