Pečený pstruh

Pstruh pečený na masle s mandľami (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.

3
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme všetky suroviny.
  2. Pstruha očistíme, umyjeme, osušíme, posypeme zo všetkých strán soľou a tymianom a/alebo korením na ryby. Môžeme nechať odležať v chladničke cca hodinu ale aj nemusíme. Odležaný pstruh však bude jemnejší.
  3. Do brušnej dutiny vložíme na kolieska nakrájaný citrón. Dáme pstruha na plech s papierom na pečenie. Zo všetkých strán potrieme roztopeným maslom. A pečieme v rúre predhriatej na 190 °C cca 10-15 minút.
  4. Plech vyberieme z rúry, rybu opäť potrieme maslom a posypeme mandľovými lupienkami. Pokvapkáme zvyšným maslom a dopečieme ešte cca 10-15 minút.
  5. Podávame so zemiakmi a zeleninou.
  6. Dobrú chuť!