Pstruh na špenátovej pohánke

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince**** v Patinciach, 22. februára 2017
Pstruh na špenátovej pohánke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
50 g
Špenátový krém:
30 g
200 g
250 ml
200 g
200 g (uvarená)
Príloha:




Postup

  1. 1

    Zo pstruhov pripravíme filety. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cesnak a tymian. Filety osolíme a dole kožou upečieme.

  2. 2

    Špenátový krém: Na masle opražíme šalotku, zalejeme smotanou, osolíme a necháme prevrieť. Potom pridáme špenát a rozmixujeme na krém. Vmiešame uvarenú pohánku. Ozdobíme pažítkovým cottage syrom. Podávame s pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu