Pstruh na soli

kusnierova - fotkakusnierova, 18. novembra 2010

Veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi zdravý recept recept

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
Cesto:
1 kg
1 ks
1 ks
Omáčka:
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pstruhy naplníme petržlenovou vňaťou a cesnakom a dochutíme( soľ...)

  2. 2

    Vložíme ich na pekáč ktorí naplníme soľou (soľ zmiešame s citrónovou kôrou, cesnakom ) polovicu dáme na spodok pekáča položíme pstruhy a druhou polovicou zasypeme pstruhy prikryjeme pečieme na 200 C . cca 20min.

  3. 3

    Omáčka: celý cesnak dáme do mažiarika a začneme ho drviť, pridáme šafrán a olivový olej a pomaly šlaháme, stále pridávame olivový olej a nakoniec dochutíme ( soľ, č.korenie)

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavá príprava, nemusí byť zlé, veď podobne sa dá piecť aj kuča.Soli má byť koľko, kilo? A tou omáčkou sa potom zaleje, keď sa dá na tanier?
kusnierova
Minimálne 1kg aby sa tie pstruhy zakryli omáčka sa dáva na tanier nie každému musí chutiť ale je dobrá
remcula
No, hodně zajímavé!! Co je to prosím "mažiarik"?
tinca
ja som tiež týmto spôsobom robila kura
marta23
Mažiarik je trecia miska (napr. z porcelánu a podobne) s tĺčikom, slúži na rozdrvenie a rozmliaždenie nielen cesnaku.
sovka62
Zaujímavé, mala by som vyskúšať. Ryby nejem, ale pripravujem ich manželovi a dochucujem ich len tak od oka, lebo ochutnať to nechcem. Vždy mám obavu, či budú akurát, ale podľa tohto receptu by to nemal byť problém. Minimálne slané budú dosť.
kusnierova
Sovka slané nebudú nemusí sa báť soľ si určujete vy lebo tá soľ je ako izolácia ked bude ryba hotová tak tá soľ bude taká tvrdá že bude ako sádra ona udržuje v rybe šťavu
aroooo
@remcula mažiarik=hmořdíž či ako sa to správne píše,ďakujem za dietu,u mňa žiaľ nepoužiteeľná
altyn
@kusnierova "1kus cesnak" znamená jeden strúčik, predpokladám, nie hlávku, to by bolo asi moc... no zase na akože "cesto", tzn. na kilo soli sa mi zdá jeden strúčik málo... :-)))
aja1616
Odskúšané, soli som musela použiť asi 1,5 kg a piekla som dlhšie cca 40 min. Solila som len mierne. Pstruhy boli chutné, ale super chutný bol vychladený na druhý deň.:))
miroslat
@miroslat (11.12.2023 15:33)

Nádobka napríklad z mramoru, v ktorej sa pomocou piestika drvia suroviny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia