Pstruh na masle (fotorecept)

Pstruh na masle (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 5. apríla 2011 21:39Ďalšie jeho recepty

...filety zo pstruha, pečené na masle, s petržlenovo citrónovou krustou. Podobný recept z morského vlka pripravoval jeden "Ital v kuchyni", ktorý perfektne varí...

Suroviny

3-4
porcie
30
minút
príprava
20
minút
na 150 °C

Postup prípravy receptu

1

...ostrým a dobrým nožom, napríklad Zwilling :-) vykostíme pstruhy a narežeme z nich filety...
Pstruh na masle (fotorecept) - obrázok 1

2

...z toustového chleba odrežeme kôrky, dáme ho na plech a vložíme do rúry, nech trošku stvrdne. Potom na horúci plech dáme olej a maslo, aby sa to spojilo. Očistený cesnak vložíme do mixéra s nakrájaným toustovým chlebom a rozmixujeme tak akurát, ani veľmi, ani málo... keď to máme, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, olivový olej, citrónovú šťavu a soľ. Na plechu sa nám maslo spojilo s olejom, tak tam poukladáme aj filety...kožou dole, osolíme, okoreníme a na vrch rozložíme toustovú zmes...
Pstruh na masle (fotorecept) - obrázok 2

3

...rúru už máme vyhriatu od zapekania chleba, tak do nej vložíme ozdobené filetky asi na 15-20 minút, pokiaľ sa nám krusta pekne nezapečie, podávame s bagetkou, ktorú si namáčame do roztopeného masla...dobrú chuť
Pstruh na masle (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • andys, 5. apríla 2011 o 22:11
    Náš nedeľný obed :) Teda takmer, máme pokazenú rúru, takže pstruhy boli na panvici. Ale keď bude nový sporák, tak toto bude jedno z prvých jedál. Ukladám si.


  • julica, 5. apríla 2011 o 22:27
    mňam, mňam, mňam, presne toto rybke stačí, páči sa mi aj, že ju dlho v trúbe nesušíš. a ešte raz mňam


  • michsamant, 5. apríla 2011 o 22:31
    parada...a musim povedat, ze ten novy fotak ti uz pekne sedi v ruke a velmi si sa zlepsil a pekne s nim naucil pracovat...prekrasna fotka


  • jerica, 6. apríla 2011 o 07:30
    nemá chybu , hlavne rýchlo a chutne:-)


  • verula, 6. apríla 2011 o 09:12
    mnam vyzera to uzasne ukladam si


  • enerrgizer, 6. apríla 2011 o 10:08
    ....dakujem vam :-)


  • janger, 6. apríla 2011 o 11:16
    Nemam co ine povedat, len mnam, vyborne!!!


  • egreska, 6. apríla 2011 o 18:22
    krááása ...toto je moja oblubená kombinácia chutí na rybky...fakt super


  • cica2, 6. apríla 2011 o 23:50
    ryby sú naše obľúbené jedlo, ďalší krásny recept! Rada sa nechám inšpirovať a mám čo skúšať:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist