Pšenový nákyp s višňovým džemom

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 19. októbra 2016

Tento nákyp odporúčam podávať s višňovým džemom, spolu s kokosom tvoria perfektnú kombináciu. Najlepšie, ak použijete domáci alebo kupovaný džem bez cukru. Ak pšeno Zobraziť celý popisTento nákyp odporúčam podávať s višňovým džemom, spolu s kokosom tvoria perfektnú kombináciu. Najlepšie, ak použijete domáci alebo kupovaný džem bez cukru. Ak pšeno nemáte príliš v obľube, tento recept má šancu to zmeniť.
http://www.patincatsomekitchen.com/psenovynakyp

Suroviny

300 g
100 g
400 ml
1 pohár
100 g (kokosové)
2 PL




Postup

  1. 1

    Pšeno prepláchneme a vložíme do zapekacej misy.

  2. 2

    Pridáme strúhaný kokos a so pšenom dobre premiešame.

  3. 3

    Zalejeme kokosovým mliekom a dáme zapekať na 15 – 20 minút, kým je mlieko takmer úplne odparené.

  4. 4

    Zapekaciu misu vyberieme, na pšeno navrstvíme džem, mandľové lupienky a môžeme posypať kokosovým cukrom. Zapekáme ešte 5 minút.

Diskusia k receptu

sovka62
Keď som v názve receptu videla názov "pšeno", hneď sa mi vybavila spomienka na ten jediný raz v živote, keď som ho jedla. Trávili sme pár skorých jarných dní na Valašsku, túlali sme sa z mestečka do mestečka, obdivovali, užívali si perfektnú kuchyňu v každej reštaurácii, do ktorej sme zavítali. Dotúlali sme aj na Pustevny, chceli sme vidieť Jurkovičovu chatu a originálne nástenné maľby Mikoláša Aleša na stenách reštaurácie. V reštaurácii sme boli v čase obeda, vyžiadali sme si jedálny lístok. Na ňom jedlá nevídané - neslýchané, manžel si vybral pohánkovú kašu so slivkovým kompótom a ja som sa rozhodla prvý raz v živote ochutnať pšeno. Zažili sme šok. Každému z nás priniesli jedlo v šalátovej miske, kaše boli skoro po okraj, na nich rozložený kompót a všetko korunované kopcom pekne upravenej šľahačky. Každá porcia vyzeral, že by nasýtila štvorčlennú rodinu. Stačilo ochutnať a kaša mizla, hanbím sa priznať, že som tú misu vyjedla do dna. Bola som pevne odhodlaná zaradiť pšeno do domáceho jedálnička, ale zabudla som naň.
Teraz, keď si mi ho pripomenula, to určite napravím. Každému, kto pšeno ešte nejedol, odporúčam recept vyskúšať, pšeno je naozaj výborné.
mirkatarby
@Kukulienka71 (20.10.2016 10:35)

Mňa tiež napadlo to predvarenie.Ináč vraj bude pšeno horké.Neskúšala som,len čítala rady a preto sa pripájam k tejto otázke.Určite vyskúšam.
monty469
Recept vyborny, pseno mam rada a hlavne na sladko. Ja pseno najprv poriadne preplachnem v horucej vode a tak ho varim a nie je horke. Tuto kombinaciu som este nerobila to kokosove mlieko tam urobi svoje:-)