Pšenová kaša s lesným ovocím

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 11. februára 2017

Pšenová kaša sa stala mojimi obľúbenými raňajkami. Pšeno je veľmi výživné a prirodzene bezlepkové. Väčšinou pšeno varím vo vode a vychutnám si jeho "pravú" Zobraziť celý popisPšenová kaša sa stala mojimi obľúbenými raňajkami. Pšeno je veľmi výživné a prirodzene bezlepkové. Väčšinou pšeno varím vo vode a vychutnám si jeho "pravú" chuť. Varením v kokosovom mlieku sa chuť pšena zjemní a bude chutiť aj jeho menším priaznivcom. Použiť však môžete vaše akékoľvek obľúbené mlieko. Výber ovocia je takisto na vás, niekedy v "časoch núdze" použijem domáci džem, ale ovocie jednoznačne vyhráva. 
http://www.patincatsomekitchen.com/psenova-kasa-s-lesnym-ovocim

Suroviny

70 g
150 ml
60 g
1/2 ČL
 (alebo iné sladidlo podľa výberu)




Postup

  1. 1

    Pšeno prepláchnite, vložte do malého hrnčeka, zalejte kokosovým mliekom a dajte variť. Varte približne 15 minút domäkka.   

  2. 2

    Medzitým dajte do malého hrnčeka lesné ovocie a zohrejte ho na miernom plameni. Pridajte škoricu a cukor alebo iné sladidlo. 

  3. 3

    Na uvarené pšeno navrstvite lesné ovocie a podávajte. 

Diskusia k receptu

haji
Takovou snídaní bych nepohrdla, info o souhře pšena s kokosovým mlékem je zajímavá. Krásné foto, miska se mi také moc líbí. Jsi šikulka! Přeji krásný víkend!
anilah
Pšeno treba prepláchnuť aspoň 3 krát vriacou vodou aby nebolo horké.
patincatsomekitchen
s tou horkostou psena mi to nedalo, tak som to hodila do googlu a hned na prvom linku som nasla:

Väčšina slovenských návodov na prípravu volá po preplachovaní pšena horúcou vodou, kým anglosaské zdroje hovoria: pšeno maximálne prepláchnite studenou vodou. Pátrali sme preto, či je skutočne nutné pšeno pred varením spariť. Pšeno je vhodné pred varením preplachovať studenou vodou, kým z pšena neodteká číra voda . Nie je však nutné ich spariť, ak nám nevadí ľahučko pálčivá chuť. Nejedná sa o horkosť, ale podobnú chuť, ktorá nám v krku zostáva po mladom olivovom oleji. Túto chuť spôsobujú látky, ktoré sa prirodzene vyskytujú na povrchu pšena a chuť nie je po prepláchnutí studenou vodou príliš výrazná. Sparením pšena sa jej zbavíme prakticky úplne. Hovoríme tu však o čerstvom pšene. Problém pšena je, že pomerne rýchlo žltne. Je teda žiaduce ho čo najskôr po zakúpení spotrebovať a zbytočne neskladovať. Žlknúce pšeno spoznáme podľa toho, že horkne. Sparením horúcou vodou sa horkosti síce zbavíme, ale lepším riešením je konzumovať len čerstvé pšeno, ktoré ma ešte ďaleko do konca minimálnej trvanlivosti. Keď už neskonzumujeme celý sáčok naraz, môžeme pšeno uložiť dobre zabalené v chladničke - rozhodne mu to neuškodí.
babidka
Psenova kasa na ranajky je aj u nas velmi oblubena . Ja tiez pseno preplachujem niekolkokrat horucou vodou a az tak ho varim .Niekolkokrat sa mi totiz stalo , ze bolo naozaj az stiplavo-horkaste a ta chut mi poriadne vadila . Pritom vzdy pozeram na datum spotreby aby som kupila co najcerstvejsie pseno .S psenom je to ako s makom - ked sa s nim zaobchadza nesetrne /vyrobca alebo baliaren/ tak velmi rychlo zhorkne alebo stuchne .
popoluska340
Dneska som skusala Psenovu kasu,do uvarenej som dala 1 pl arasidoveho masla,a trochu skorice.Ozdobene bananom.Vyborna kasa.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia