Pšeno zapekané s tofu syrom

Pšeno zapekané s tofu syrom
Foto: avanka
avankaAvanka, 30 ročná žena, recept pridala: 15. januára 2010 12:45Ďalšie jej recepty

Takze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude.....bolo...vynikajuce jedlo a preto sa s nim chcem podelit.. od teraz patrí medzi naše obľúbené

Suroviny

3
porcie
15
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Pšeno si 3-krát sparíme vriacou vodou a nakoniec ho uvaríme v mlieku s trochou soli. Pomer je cca 1 hrnček pšena a 2 mlieka. Tofu pokrájame na kocky a na cibuli opekáme do chrumkava.

Zapekaciu misku si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do pšena vmiešame mrazenú zeleninu (hrášok, kukuricu a mrkvu), brokolicu rozobranú na ružičky, tofu, pretlačený cesnak, žĺtka, asi 100 g strúhaného syra a tuhý sneh z bielkov. Osolíme, jemne premiešame.

Zmes navrstvíme do pripravenej misky, zasypeme zvyšným strúhaným syrom a zapečieme do chrumkava



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

8 komentárov k receptu
  • forneta, 16. januára 2010 o 09:45
    to wyzera dobre...


  • bozulka, 16. januára 2010 o 11:42
    Nieco podobne robievam aj ja - je to velmi dobre a hlavne zdrave.Jedol niekto uz kukuricnu kasu?Velmi jednoduche a dobre -Kukuricnu krupici uvarime v mlieku so spetkou soli/alebo viac ked chceme kasu slanu/mozeme podavat s opecenou slaninkou alebo cibulkou,alebo s kyslou smotanou.Tiez moze byt nasladko s maslom ako krupicna kasa.Skuste.


  • hannah22, 16. januára 2010 o 13:41
    kukuričná kaša je fajn aj so strúhaným syrom,môže byť Niva, alebo podusené žampiony na cibulke a trochu póru na ozdobu...


  • mariaklara, 2. decembra 2010 o 20:55
    Na vareche som necelé dva týždne, dnes som tu objavila zdravé a určite výborné jedlá, teším sa keď si ich postupne budem robiť.


  • trudiola, 5. januára 2011 o 10:10
    tento recept mi neskutocne pomohol este cez leto, ked som nevedela, ako chutne pripravit pseno. inspirovalo ma to, obmenila som par ingrediencii a vysledok bol super, dokonca moja antivegetarianska rodina si to pochvalovala, dakujem :)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • tanask, 16. apríla 2012 o 16:56
    Mozete mi prosim napisat ako presne sa to sparuje?


  • avanka, 16. apríla 2012 o 20:55
    @tanask zaliat vriacou vodou, po chvilke zliat a zopakovat 3 krta, ak by sa to neurobilo, pseno by ostalo horke


  • aleana, 29. januára 2014 o 22:19
    tak receptík som vyskúšala a je fajný :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist