Pšeno zapekané s tofu syrom

avanka - bez fotkyavanka, 15. januára 2010
Pšeno zapekané s tofu syrom
Foto: avanka

Takze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude.....bolo...vynikajuce jedlo a preto sa s nim chcem podelit.. od teraz patrí medzi Zobraziť celý popisTakze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude.....bolo...vynikajuce jedlo a preto sa s nim chcem podelit.. od teraz patrí medzi naše obľúbené

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
2 hrnčeky
1 balenie
150 g
1 ks
2 ks
2 strúčiky
150 g
pol balíčka




Postup

  1. 1

    Pšeno si 3-krát sparíme vriacou vodou a nakoniec ho uvaríme v mlieku s trochou soli. Pomer je cca 1 hrnček pšena a 2 mlieka. Tofu pokrájame na kocky a na cibuli opekáme do chrumkava.

  2. 2

    Zapekaciu misku si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do pšena vmiešame mrazenú zeleninu (hrášok, kukuricu a mrkvu), brokolicu rozobranú na ružičky, tofu, pretlačený cesnak, žĺtka, asi 100 g strúhaného syra a tuhý sneh z bielkov. Osolíme, jemne premiešame.

  3. 3

    Zmes navrstvíme do pripravenej misky, zasypeme zvyšným strúhaným syrom a zapečieme do chrumkava

Diskusia k receptu

bozulka
Nieco podobne robievam aj ja - je to velmi dobre a hlavne zdrave.Jedol niekto uz kukuricnu kasu?Velmi jednoduche a dobre -Kukuricnu krupici uvarime v mlieku so spetkou soli/alebo viac ked chceme kasu slanu/mozeme podavat s opecenou slaninkou alebo cibulkou,alebo s kyslou smotanou.Tiez moze byt nasladko s maslom ako krupicna kasa.Skuste.
hannah22
kukuričná kaša je fajn aj so strúhaným syrom,môže byť Niva, alebo podusené žampiony na cibulke a trochu póru na ozdobu...
mariaklara
Na vareche som necelé dva týždne, dnes som tu objavila zdravé a určite výborné jedlá, teším sa keď si ich postupne budem robiť.
trudiola
tento recept mi neskutocne pomohol este cez leto, ked som nevedela, ako chutne pripravit pseno. inspirovalo ma to, obmenila som par ingrediencii a vysledok bol super, dokonca moja antivegetarianska rodina si to pochvalovala, dakujem :)
tanask
Mozete mi prosim napisat ako presne sa to sparuje?
avanka
@tanask zaliat vriacou vodou, po chvilke zliat a zopakovat 3 krta, ak by sa to neurobilo, pseno by ostalo horke
aleana
tak receptík som vyskúšala a je fajný :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia