Pšeno zapekané s tofu syrom

Pšeno zapekané s tofu syrom
Foto: avanka
avankaAvanka, recept pridal: 15. januára 2010 12:45Ďalšie jeho recepty

Takze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude.....bolo...vynikajuce jedlo a preto sa s nim chcem podelit.. od teraz patrí medzi naše obľúbené

Suroviny

3
porcie
15
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Pšeno si 3-krát sparíme vriacou vodou a nakoniec ho uvaríme v mlieku s trochou soli. Pomer je cca 1 hrnček pšena a 2 mlieka. Tofu pokrájame na kocky a na cibuli opekáme do chrumkava.

2

Zapekaciu misku si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do pšena vmiešame mrazenú zeleninu (hrášok, kukuricu a mrkvu), brokolicu rozobranú na ružičky, tofu, pretlačený cesnak, žĺtka, asi 100 g strúhaného syra a tuhý sneh z bielkov. Osolíme, jemne premiešame.

3

Zmes navrstvíme do pripravenej misky, zasypeme zvyšným strúhaným syrom a zapečieme do chrumkava



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • forneta, 16. januára 2010 o 09:45
    to wyzera dobre...


  • bozulka, 16. januára 2010 o 11:42
    Nieco podobne robievam aj ja - je to velmi dobre a hlavne zdrave.Jedol niekto uz kukuricnu kasu?Velmi jednoduche a dobre -Kukuricnu krupici uvarime v mlieku so spetkou soli/alebo viac ked chceme kasu slanu/mozeme podavat s opecenou slaninkou alebo cibulkou,alebo s kyslou smotanou.Tiez moze byt nasladko s maslom ako krupicna kasa.Skuste.


  • hannah22, 16. januára 2010 o 13:41
    kukuričná kaša je fajn aj so strúhaným syrom,môže byť Niva, alebo podusené žampiony na cibulke a trochu póru na ozdobu...


  • mariaklara, 2. decembra 2010 o 20:55
    Na vareche som necelé dva týždne, dnes som tu objavila zdravé a určite výborné jedlá, teším sa keď si ich postupne budem robiť.


  • trudiola, 5. januára 2011 o 10:10
    tento recept mi neskutocne pomohol este cez leto, ked som nevedela, ako chutne pripravit pseno. inspirovalo ma to, obmenila som par ingrediencii a vysledok bol super, dokonca moja antivegetarianska rodina si to pochvalovala, dakujem :)


  • tanask, 16. apríla 2012 o 16:56
    Mozete mi prosim napisat ako presne sa to sparuje?


  • avanka, 16. apríla 2012 o 20:55
    @tanask zaliat vriacou vodou, po chvilke zliat a zopakovat 3 krta, ak by sa to neurobilo, pseno by ostalo horke


  • aleana, 29. januára 2014 o 22:19
    tak receptík som vyskúšala a je fajný :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist