Pšeno zapekané s tofu syrom

Pšeno zapekané s tofu syrom
Foto: avanka
avankaAvanka, recept pridal: 15. januára 2010 12:45Ďalšie jeho recepty

Takze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude.....bolo...vynikajuce jedlo a preto sa s nim chcem podelit.. od teraz patrí medzi naše obľúbené

Suroviny

3
porcie
15
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Pšeno si 3-krát sparíme vriacou vodou a nakoniec ho uvaríme v mlieku s trochou soli. Pomer je cca 1 hrnček pšena a 2 mlieka. Tofu pokrájame na kocky a na cibuli opekáme do chrumkava.

2

Zapekaciu misku si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do pšena vmiešame mrazenú zeleninu (hrášok, kukuricu a mrkvu), brokolicu rozobranú na ružičky, tofu, pretlačený cesnak, žĺtka, asi 100 g strúhaného syra a tuhý sneh z bielkov. Osolíme, jemne premiešame.

3

Zmes navrstvíme do pripravenej misky, zasypeme zvyšným strúhaným syrom a zapečieme do chrumkava



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • forneta, 16. januára 2010 o 09:45
    to wyzera dobre...


  • bozulka, 16. januára 2010 o 11:42
    Nieco podobne robievam aj ja - je to velmi dobre a hlavne zdrave.Jedol niekto uz kukuricnu kasu?Velmi jednoduche a dobre -Kukuricnu krupici uvarime v mlieku so spetkou soli/alebo viac ked chceme kasu slanu/mozeme podavat s opecenou slaninkou alebo cibulkou,alebo s kyslou smotanou.Tiez moze byt nasladko s maslom ako krupicna kasa.Skuste.


  • hannah22, 16. januára 2010 o 13:41
    kukuričná kaša je fajn aj so strúhaným syrom,môže byť Niva, alebo podusené žampiony na cibulke a trochu póru na ozdobu...


  • mariaklara, 2. decembra 2010 o 20:55
    Na vareche som necelé dva týždne, dnes som tu objavila zdravé a určite výborné jedlá, teším sa keď si ich postupne budem robiť.


  • trudiola, 5. januára 2011 o 10:10
    tento recept mi neskutocne pomohol este cez leto, ked som nevedela, ako chutne pripravit pseno. inspirovalo ma to, obmenila som par ingrediencii a vysledok bol super, dokonca moja antivegetarianska rodina si to pochvalovala, dakujem :)


  • tanask, 16. apríla 2012 o 16:56
    Mozete mi prosim napisat ako presne sa to sparuje?


  • avanka, 16. apríla 2012 o 20:55
    @tanask zaliat vriacou vodou, po chvilke zliat a zopakovat 3 krta, ak by sa to neurobilo, pseno by ostalo horke


  • aleana, 29. januára 2014 o 22:19
    tak receptík som vyskúšala a je fajný :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist