Pšeno zapekané s tofu syrom

Pšeno zapekané s tofu syrom
Foto: avanka
avankaAvanka, recept pridal: 15. januára 2010 12:45Ďalšie jeho recepty

Takze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude.....bolo...vynikajuce jedlo a preto sa s nim chcem podelit.. od teraz patrí medzi naše obľúbené

Suroviny

3
porcie
15
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Pšeno si 3-krát sparíme vriacou vodou a nakoniec ho uvaríme v mlieku s trochou soli. Pomer je cca 1 hrnček pšena a 2 mlieka. Tofu pokrájame na kocky a na cibuli opekáme do chrumkava.

2

Zapekaciu misku si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do pšena vmiešame mrazenú zeleninu (hrášok, kukuricu a mrkvu), brokolicu rozobranú na ružičky, tofu, pretlačený cesnak, žĺtka, asi 100 g strúhaného syra a tuhý sneh z bielkov. Osolíme, jemne premiešame.

3

Zmes navrstvíme do pripravenej misky, zasypeme zvyšným strúhaným syrom a zapečieme do chrumkava



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • forneta, 16. januára 2010 o 09:45
    to wyzera dobre...


  • bozulka, 16. januára 2010 o 11:42
    Nieco podobne robievam aj ja - je to velmi dobre a hlavne zdrave.Jedol niekto uz kukuricnu kasu?Velmi jednoduche a dobre -Kukuricnu krupici uvarime v mlieku so spetkou soli/alebo viac ked chceme kasu slanu/mozeme podavat s opecenou slaninkou alebo cibulkou,alebo s kyslou smotanou.Tiez moze byt nasladko s maslom ako krupicna kasa.Skuste.


  • hannah22, 16. januára 2010 o 13:41
    kukuričná kaša je fajn aj so strúhaným syrom,môže byť Niva, alebo podusené žampiony na cibulke a trochu póru na ozdobu...


  • mariaklara, 2. decembra 2010 o 20:55
    Na vareche som necelé dva týždne, dnes som tu objavila zdravé a určite výborné jedlá, teším sa keď si ich postupne budem robiť.


  • trudiola, 5. januára 2011 o 10:10
    tento recept mi neskutocne pomohol este cez leto, ked som nevedela, ako chutne pripravit pseno. inspirovalo ma to, obmenila som par ingrediencii a vysledok bol super, dokonca moja antivegetarianska rodina si to pochvalovala, dakujem :)


  • tanask, 16. apríla 2012 o 16:56
    Mozete mi prosim napisat ako presne sa to sparuje?


  • avanka, 16. apríla 2012 o 20:55
    @tanask zaliat vriacou vodou, po chvilke zliat a zopakovat 3 krta, ak by sa to neurobilo, pseno by ostalo horke


  • aleana, 29. januára 2014 o 22:19
    tak receptík som vyskúšala a je fajný :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist