Pšeno so zeleninou

Autor receptu: anaitat

Rada vymýšľam nové recepty. I keď pšeno (jáhle) nie je nové, dnes som si k nemu pridala zeleninu. Pšeno som namočila na 2 hodiny do vody, ale už som ho robila aj bez toho, len som dala viac vody 6 hrnčekov.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pšeno, ktoré bolo asi 2 hodiny namočené vo vode, prepláchneme a uvaríme so soľou na kašu.
  2. Cibuľu a pór nakrájame na kolieska, tevicu alebo cukinu na kocky.
  3. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme cukinu, pór, hrášok, osolíme a dusíme do mäkka alebo podľa chuti.
  4. Na tanier dáme kašu z prosa a okolo nej udusenú zeleninu. Dochutíme koreninami. Dá sa urobiť aj z brokolice, karfiolu či iných ch druhov zeleniny, mne však najviac chutí z hrášku.