Pšeno so zeleninou
Autor receptu: anaitat
Rada vymýšľam nové recepty. I
keď pšeno (jáhle) nie je nové,
dnes som si k nemu pridala
zeleninu. Pšeno som namočila na 2 hodiny do vody, ale
už som ho robila aj bez toho, len som dala viac vody 6
hrnčekov.
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pšeno, ktoré bolo asi 2 hodiny namočené vo vode, prepláchneme a uvaríme so soľou na kašu.
- Cibuľu a pór nakrájame na kolieska, tevicu alebo cukinu na kocky.
- Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme cukinu, pór, hrášok, osolíme a dusíme do mäkka alebo podľa chuti.
- Na tanier dáme kašu z prosa a okolo nej udusenú zeleninu. Dochutíme koreninami. Dá sa urobiť aj z brokolice, karfiolu či iných ch druhov zeleniny, mne však najviac chutí z hrášku.