Pšeno s kelom a cícerom

Autor receptu: patincatsomekitchen

Toto jedlo sa skladá z minima surovín, ale ja som si ho veľmi obľúbila. Ak máte vopred pripravený cícer, je rýchlo hotové. Vyhovuje mi, že jednou z hlavných surovín je kel. Väčšinou ho iba trošku podusím, aby mierne zmäkol a zároveň ostal aj trošku chrumkavý. Môžete skúsiť pridať rôzne koreniny alebo bylinky, ja ho mám najradšej len so soľou. https://www.patincatsomekitchen.com/pseno-s-kelom-a-cicerom

Suroviny

Postup

  1. Pšeno prepláchnite, vložte do hrnčeka a varte asi 15 minút.
  2. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Na panvici rozohrejte olej a cibuľu krátko opražte. Pridajte kelové listy, krátko opražte a nechajte chvíľu dusiť pod pokrievkou.
  3. Pridajte pšeno a cícer a dobre premiešajte. Osoľte.
  4. Keď sú všetky chute dobre prepojené, odstavte z ohňa. Jedlo môžete ešte pokvapkať trochou olivového oleja. Podávajte teplé.