Pšeno na sladko s orechami

Autor receptu: natascha

Rozmýšľala som, čo si urobiť včera ráno na raňajky a zrak mi padol na pšeno, ktoré ležalo len tak nevyužité na poličke. Vzišlo z toho toto. Dala by som aj fotky, ale nestihla som to odfotiť, vlastný hlad ma predbehol.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv som dala hrozienka do rumu, nech trochu nasiaknú, kým sa bude variť pšeno. Uvarila som pšeno podľa návodu, scedila ho.
  2. Zohriala som mlieko, vktorom som rozpustila cukor. Kým sa mi mlieko zohrievalo, nakrájala som orechy na malé kúsky. Môžu byť rôzne druhy orechov, ja mám momentálne doma vlašské, pridala som tie. Ale určite by to bolo vynikajúce aj s lieskovcami, para orechmi a pod..
  3. Uvarené a scedené pšeno som vrátila do hrnca, zaliala mliekom, pridala nasekané orechy a hrozienka, ochutila škoricou. Takto som to celé varila za stáleho miešania asi 5-10 min, kým z toho nevznikla hmota, ktorá sa podobala kaši. Pred koncom som ešte zamiešala trochu medu, keďže cukru som dala málo a zdalo sa mi to byť málo sladké. Každému podľa chuti.
  4. Najlepšie to chutí teplé. Tip: Keď som tento receptík robila aj druhý krát, pridala som aj ľanové semienka. Chutilo. Dobrú chuť