Pšeno na sladko s orechami

natascha - fotkanatascha, 6. februára 2013

Rozmýšľala som, čo si urobiť včera ráno na raňajky a zrak mi padol na pšeno, ktoré ležalo len tak nevyužité na poličke. Vzišlo z Zobraziť celý popisRozmýšľala som, čo si urobiť včera ráno na raňajky a zrak mi padol na pšeno, ktoré ležalo len tak nevyužité na poličke. Vzišlo z toho toto. Dala by som aj fotky, ale nestihla som to odfotiť, vlastný hlad ma predbehol.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

100 g
200 ml
50 g
50 g
podľa chuti alebo med




Postup

  1. 1

    Najprv som dala hrozienka do rumu, nech trochu nasiaknú, kým sa bude variť pšeno. Uvarila som pšeno podľa návodu, scedila ho.

  2. 2

    Zohriala som mlieko, vktorom som rozpustila cukor. Kým sa mi mlieko zohrievalo, nakrájala som orechy na malé kúsky. Môžu byť rôzne druhy orechov, ja mám momentálne doma vlašské, pridala som tie. Ale určite by to bolo vynikajúce aj s lieskovcami, para orechmi a pod..

  3. 3

    Uvarené a scedené pšeno som vrátila do hrnca, zaliala mliekom, pridala nasekané orechy a hrozienka, ochutila škoricou. Takto som to celé varila za stáleho miešania asi 5-10 min, kým z toho nevznikla hmota, ktorá sa podobala kaši. Pred koncom som ešte zamiešala trochu medu, keďže cukru som dala málo a zdalo sa mi to byť málo sladké. Každému podľa chuti.

  4. 4

    Najlepšie to chutí teplé. Tip: Keď som tento receptík robila aj druhý krát, pridala som aj ľanové semienka. Chutilo. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

medovnicek
musím priznať, že pšenovú kašu som ešte nejedla, ale môže byť chutná
jozka2
treba podotknut,ze pseno pred varenim treba preliat aspon 2-3x horucou vodou aby sa z neho stratila nahorkla chut
jozka2
vraciam sa spat k receptu,precitaj si nasledujuci recept pseno s ovocim a tam to uz pise 3x preliat horucou vodou.Ma to ovela lepsiu chut




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia