Pšeno na póre so zeleninou

natassa22 - bez fotkynatassa22, 20. marca 2015
Pšeno na póre so zeleninou
Foto: natassa22

Voči pšenu má veľa ľudí predsudky. Aj ja som mala. A fakt odporúčam vyskúšať, ochutnať.. Dá sa robiť na množstvo spôsobov, ja dnes na Zobraziť celý popisVoči pšenu má veľa ľudí predsudky. Aj ja som mala. A fakt odporúčam vyskúšať, ochutnať.. Dá sa robiť na množstvo spôsobov, ja dnes na obed so zeleninou, tak pridávam recept aj sem..

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

250 g (lúpané proso)
50 ml (olivový olej)
podľa chuti
podľa chuti
 (smotana sójová)




Postup

  1. 1

    Pšeno si pripravíme: 3 krát obaríme vriacou vodou, potom dáme do hrnca. Na jeden diel pšena cca 3 diely vody. Dusíme na miernom ohni cca 25min.

  2. 2

    Medzitým si na masle (oliv.oleji) speníme pór, podusíme zeleninku podľa chuti, dochutíme koreninami, každý ako má rád (ja som dala soľ, majorán, čierne korenie )

  3. 3

    Spolu potom zmiešame aj s pšenom, prilejeme málinko sladkej smotany / vegáni môžu použiť sladkú sójovú smotanu. Hotovo. Dobrú zdravú chuť prajem :)

Diskusia k receptu

rea1
robím vo verzii s kuskusom, tak vyskúšam aj pšeno. smotanu nedávam ale veď skúsime, uvidíme. :-))
rea1
možno tomu neuveríš, ale pred polhoďkou som sa so synom dohodla, že na večeru spravím "zeleninu s kuskusom". má to tú výhodu, že je to rýchlo hotové, bezmäsité, lebo mne mäso extra nechutí a mladému mužovi k tomu spravím kurací prs ako minútku. takže hneď dnes večer - dúfam, že ti nezabudnem napísať. :-)))
natassa22
@rea1 perfis, tesim :) dobru chut k veceri prajem! a ano, kuskus ma vyhodu ze je rychlo spraveny..
motyka
Pšenovú chuť nepoznám. U nás to nevaríme. Poobzerám sa, či to zoženiem v obchode. Tvoj receptík vyzerá jedlo. Stojí za vyskúšanie. Pridávam do KK a hviezdičkujem.
venusa
Pseno je vyborne ako priloha k akemukolvek masku. Inak dobra volba aj tato, kto rad zeleninu, ci ine dovody.
marienka44
@Natassa22 , niekde v spajzi by som nasla pšeno. Dáva sa na Opatance.
Ked dám trojnasobok vody ako pšena, je to varenie, nie dusenie, myslím si.
Ten hrášok tam dobre ukáže, vyskúšam uvariť pšeno.
rea1
spravené, zjedené, pochválené. :-)) spravila som to aj s tou smotanou, aj keď neviem, na čo sa tam vlastne dáva, pretože keď nový recept, tak presne. ale bolo to dobré, hoci mi príprava trvala o kus dlhšie ako s kuskusom. nevadí. syn mal k tomu to kuracie prso, ešte sme sa podelili o plnú misu zeleninového šalátu a zavládla celková spokojnosť. tento týždeň mám v pláne grilovať kura, takže opäť spravím tvoj recept ako "prílohový eintopf". a šalát k tomu. ďakujem za inšpiráciu, predsa len to je trošku iné ako s kuskusom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia