Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept )
Autor receptu: mariaklara
Toto je ďalšia maškrta, keď mám chuť na sladké. Je to veľmi zdravé. Pšenica je sladká, preto ju netreba prisladzovať.
1 - 4 porcia |
2 - 5 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si pšenicu, škoricu, hrozienka, mak, a kokos.
- Pšenicu si večer zalejeme vodou - namočíme. Ráno vodu zlejeme a zalejeme druhou vodou, na obed to môžeme ešte raz zopakovať. Poobede, keď chceme maškrtku zjesť, vodu celkom zlejeme.
- Moja poznámka: Ak sa nám zdá pšenica pritvrdá, trochu ju povaríme. Stačí 5 - 10 min.
- Necháme ju trochu vychladnúť a pridáme do nej škoricu. Pri škoricovej pšenici je dovolené prichutiť trošičku prírodným cukrom alebo medom. Toto je maškrta prvý deň.
- Do tejto pridáme pomletý mak. Toto je maškrta druhý deň.
- Do tejto pridáme hrozienka, ale tie si asi hodinu pred maškrtením namočíme do teplej vody, aby zmäkli. Toto je maškrta na tretí deň.
- V úvodnej fotke je maškrta s kokosom a to je na štvrtý deň. Myslí, že po takýchto maškrteniach vám nepríde na chuť žiadna " sladká somarinka " kúpená v obchode, ani len na rozum. Ochutnajte, vyskúšajte !