Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept )

Autor receptu: mariaklara

Toto je ďalšia maškrta, keď mám chuť na sladké. Je to veľmi zdravé. Pšenica je sladká, preto ju netreba prisladzovať.

1 - 4
porcia
2 - 5 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si pšenicu, škoricu, hrozienka, mak, a kokos.
  2. Pšenicu si večer zalejeme vodou - namočíme. Ráno vodu zlejeme a zalejeme druhou vodou, na obed to môžeme ešte raz zopakovať. Poobede, keď chceme maškrtku zjesť, vodu celkom zlejeme.
  3. Moja poznámka: Ak sa nám zdá pšenica pritvrdá, trochu ju povaríme. Stačí 5 - 10 min.
  4. Necháme ju trochu vychladnúť a pridáme do nej škoricu. Pri škoricovej pšenici je dovolené prichutiť trošičku prírodným cukrom alebo medom. Toto je maškrta prvý deň.
  5. Do tejto pridáme pomletý mak. Toto je maškrta druhý deň.
  6. Do tejto pridáme hrozienka, ale tie si asi hodinu pred maškrtením namočíme do teplej vody, aby zmäkli. Toto je maškrta na tretí deň.
  7. V úvodnej fotke je maškrta s kokosom a to je na štvrtý deň. Myslí, že po takýchto maškrteniach vám nepríde na chuť žiadna " sladká somarinka " kúpená v obchode, ani len na rozum. Ochutnajte, vyskúšajte !