Pšenično-ražný chlieb

glosterka - fotkaglosterka, 29. októbra 2010
Pšenično-ražný chlieb
Foto: glosterka

Veľmi chutný a voňavý chlebík. Keď sa pečie, po celom dome sa šíri jeho vôňa. :-) Stačí len vhodiť suroviny do pekárničky a ona Zobraziť celý popisVeľmi chutný a voňavý chlebík. Keď sa pečie, po celom dome sa šíri jeho vôňa. :-) Stačí len vhodiť suroviny do pekárničky a ona vám ho vykúzli. :-) Toho mlieka sa nebojte, chlebík nemá vôbec mliečnu chuť. Všetky suroviny do seba pekne zapadajú a vytvárajú chlebíkovú mňamku. :-) Tento chlebík sa dá jesť aj sám - namiesto zákusku. ;-)

10-15
porcií
180 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

230 ml, vlažné
50 ml, vlažná
6 PL
1 PL
1 KL
2 KL
1 PL
1 PL
200 g
200 g
100 g (celozrnná)
1 KL sušené
Kto chce viaczrnný chlieb, môže pridať ešte:
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny vložíme do pekárničky chleba.

  2. 2

    Navolíme si veľkosť chleba: strednú (750 g) a vypečenie kôrky takú, akú chceme mať. Ďalej si navolíme program č. 5 (celozrnný chlieb).

  3. 3

    Po skončení programu (keď je chlebík upečený), môžme chlebík vytiahnúť a dať vychladnúť na mriežku. Chlebík však môžme nechať ešte hodinu v pekárničke (kto má možnosť uchovania v teple) a až po úplnom dokončení ho vytiahneme na mriežku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť. :-)

Diskusia k receptu

isar
Tento chlebík sa dá jesť iba vtedy (môj názor), ak tam dám za plnú hrsť polámaných orechov - skúste a posúďte.
dorisa
Robievam v pekárničke veĺa druhov chlebíka, aj takýto, je to super, doma si ho pripraviť. Pridávam aj pohankovú, niekedy ražnú celozrnnú múku
janger
Tak tu vonu si teda viem predstavit, mnam!
kucharronald
:))) Ježiškovi musím napísať, aby mi priniesol pekárničku :)) Už po tom roky túžim, ale vždy zabudne, a prinesie niečo iné :))) Je to dobrý stroj, lebo všelijaké kysnuté cestá zmieša. Prvý recept, ktorý v ňom vyskúšam, je tento :) ďakujem :)
sovka62
Skoro presne rovnaký (bez sójového mlieka) so upiekla včera podvečer. A dobre som urobila, večer neplánovane prišiel vnuk s frajerkou, vrátili sa z cesty do Čiech hladní ako vlci, takže polovicu ledva vychladnutého zjedli s maslom, šunkou, syrom, zeleninou a nevedeli si vynachváliť.
glosterka
Ahojte! Ďakujem všetkým za komentáre. :-) @isar , keď Ti tento chlebík chutí len s polámanými orechami, kľudne si ho taký daj. Ja takéto chute skúšať už radšej nebudem. Nemám na to stavané črievka. V pondelok som robila (inak výborný) obrátený jablkový koláč, na ktorý som dala posekané vlašské orechy. A tak mi bolo potom zle...:-((( Orechy mi riadne dorajbali črevo...:-((( Takže orechy dobudúcna už radšej nie...
glosterka
@kucharronald , prajem Ti, aby Ti Ježiško už konečne priniesol vytúženú pekárničku. Je to skutočne výborný stroj. Dokáže fantasticky vypracovať akékoľvek kysnuté cesto. Hodíš si tam len suroviny a o všetko sa už postará pekárnička. Paráda! Som rada, že chceš potom vyskúšať tento môj recept. Ďakujem. :-)
glosterka
@sovka62 , tento chlebík je mňamka. :-) Vždy keď ho upečiem, tak môj Chrobáčik sa už nemôže dočkať, kedy úplne vychladne, aby si z neho mohol dať kúsok. A vždy mi z neho ubudne takmer polovica! Tak ako na tomto obrázku. :-))) Tento chlebík veľmi chutí s čímkoľvek, ale aj taký holý krajček sa dá zjesť.
kucharronald
glosterka :) Asi do Vianoc nemusíím čakať :) mama povedala, že ak ho chcem, tak mi kúpi, ale veľké darčeky na Vianoce už nedostanem :)
danculka
Aj ja dákujem Ježiškovi,pekárničku mi priniesol pred 2 -mi rokmi nedám na ňu dopustiť,ale pečiem na nej len vtedy ,ked´sme s manželom sami,lebo by piekla nonstop,vyskúšam,dík.
glosterka
@danculka , ja tiež na tú svoju nedám dopustiť. Kupovaný chlebík nemôžem, tak si raz za čas upečiem svoj, sem-tam aj pečivo, môjmu Chrobáčikovi v nej robievam cesto na pizzu... Hmmm, je to ozaj skvelá pomocníčka. -) Ešteže na nej nepečiem nonstop, uštvala by som ju. Stačí mi robiť na nej 2x do týždňa. Som rada, že chceš vyskúšať môj receptík. Ďakujem. :-)
ancicka



Chlebík je fajnový,akurát som vymenila pomer mlieka a vody.Ja nemám sojové mlieko,tak som dala kozie.Aj tak ja to dobré.
ancicka
Včera som sa naučila pridávať ku komentom foto,tak som to hned aj využila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia