Pšenica so zeleninkou, jemne posypaná bryndzou (fotorecept)
Autor receptu: lia66
Keď už som nevedela, čo navariť, tak ma napadlo toto-musím povedať, že sa vydarilo!
Nasladlé, pritom pikantné zároveň-úžasná kombinácia :)
Nepíšem koľko čoho-záleží od chuti, hladu a fantázie :)
Postup
- Pšenicu cez noc namočíme...na druhý deň vodu zlejeme a pšenicu zalejeme vriacou vodou...
- Prikryjeme pokrievkou, zabalíme do utierky a "zabagrujeme" do perín, aby sa teplo udržalo...
- Na olivovom oleji speníme cibuľku(pór) a cesnak...
- Pridáme nakrájanú mrkvu...
- ...nakrájané papričky...
- ...nakrájanú cukinu...
- ...nakrájaný baklažán
- ...nakrájané paradajky...
- ...okoreníme korením-kto má rád, tak si posolí...ja nesolím :)
- ...zalejeme vývarom-ak nemáme, dáme vodu...a prikryté dusíme do makka :)
Ak je zeleninka nakrájaná na tenko a pridáva sa postupne, tak to dlho netrvá :)
Viac vývaru nedávame-keďže cukinu a baklažán nedávame "vypotiť" v soli, tak pekne pustia šťavu :)
- Bylinky si umyjeme a nasekáme...
- ...pšenicu po cca 40 minútach spánku v perinách scedíme, pridáme udusenú zeleninku a nasekané bylinky...
Pšenicu môžme aj uvariť-každý podľa svojho :)
- Kto samozrejme nechce, posyp s bryndzou vynechá...ale musím povedať, že je v tom úžasňáková!
Namiesto pšenice môžme použiť špaldu, alebo quinou...dobrú chuť želám :)