Pšenica so zeleninkou, jemne posypaná bryndzou (fotorecept)

Autor receptu: lia66

Keď už som nevedela, čo navariť, tak ma napadlo toto-musím povedať, že sa vydarilo! Nasladlé, pritom pikantné zároveň-úžasná kombinácia :) Nepíšem koľko čoho-záleží od chuti, hladu a fantázie :)

Suroviny

Postup

  1. Pšenicu cez noc namočíme...na druhý deň vodu zlejeme a pšenicu zalejeme vriacou vodou...
  2. Prikryjeme pokrievkou, zabalíme do utierky a "zabagrujeme" do perín, aby sa teplo udržalo...
  3. Na olivovom oleji speníme cibuľku(pór) a cesnak...
  4. Pridáme nakrájanú mrkvu...
  5. ...nakrájané papričky...
  6. ...nakrájanú cukinu...
  7. ...nakrájaný baklažán
  8. ...nakrájané paradajky...
  9. ...okoreníme korením-kto má rád, tak si posolí...ja nesolím :)
  10. ...zalejeme vývarom-ak nemáme, dáme vodu...a prikryté dusíme do makka :) Ak je zeleninka nakrájaná na tenko a pridáva sa postupne, tak to dlho netrvá :) Viac vývaru nedávame-keďže cukinu a baklažán nedávame "vypotiť" v soli, tak pekne pustia šťavu :)
  11. Bylinky si umyjeme a nasekáme...
  12. ...pšenicu po cca 40 minútach spánku v perinách scedíme, pridáme udusenú zeleninku a nasekané bylinky... Pšenicu môžme aj uvariť-každý podľa svojho :)
  13. Kto samozrejme nechce, posyp s bryndzou vynechá...ale musím povedať, že je v tom úžasňáková! Namiesto pšenice môžme použiť špaldu, alebo quinou...dobrú chuť želám :)