Prvopečeníčko Cícerovníčky

nonna - fotkanonna, 6. decembra 2012
Prvopečeníčko Cícerovníčky
Foto: nonna

Moja vynikajúca kamoška Varecháčka mi podarovala cícerovú múku. A tak som nabrala odvahu a skúsila svoju PRVÚ kreáciu vo sfére pečenia. Pretože skúseností veľa Zobraziť celý popisMoja vynikajúca kamoška Varecháčka mi podarovala cícerovú múku. A tak som nabrala odvahu a skúsila svoju PRVÚ kreáciu vo sfére pečenia. Pretože skúseností veľa v ňom nemám, nepúšťala som sa do tvorby v ňom. Darček ma ale vyprovokoval. A som urobila dobre, podarilo sa. Až som z toho sama "vyjavená". Väčšina fotiek bola robená pri neónke, takže sú horšej kvality, ale rozoznateľné.

10
porcií
90 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
100 g kukuričné lupienky mleté
1 ks
200 g
3 1/2 PL
1 ks stredne veľká
1 ks stredne veľký
1 3/4 dl
1 ks na potretie
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny.

    Prvopečeníčko Cícerovníčky - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, petržlen očistíme a nahrubo nastrúhame. Cornflakesy pomelieme.

    Prvopečeníčko Cícerovníčky - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame múky, cornflakesy, prášok do pečiva a nastrúhanú zeleninu.

    Prvopečeníčko Cícerovníčky - obrázok 3
  4. 4

    V strede kôpky urobíme jamku a dáme do nej na plátky nakrájané, zmäknuté maslo, jogurt a nalejeme čaj.

    Prvopečeníčko Cícerovníčky - obrázok 4
  5. 5

    Od okrajov nahrnieme zmes múk na tekuté suroviny a miesením vytvoríme najskôr mrvenicu, tú spojíme do cesta, šúľka.

    Prvopečeníčko Cícerovníčky - obrázok 5
  6. 6

    Rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku 3,0mm.

    Prvopečeníčko Cícerovníčky - obrázok 6
  7. 7

    Niečo povykrajujeme, ja som zvolila malé koliečka.

    Prvopečeníčko Cícerovníčky - obrázok 7
  8. 8

    Ponatierame rozhabarkovaným vajíčkom a ozdobíme makom, rascou, čiernym korením. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri jej stiahnutí na minimum na cca 25 minút.

    Prvopečeníčko Cícerovníčky - obrázok 8
  9. 9

    Takže, ponúknite sa.......

    Prvopečeníčko Cícerovníčky - obrázok 9

Diskusia k receptu

radulienka
Rozkošné koláčiky, skoro ako maľované, pekne si ich vyzdobila, vďaka za recept...
frezia68
Si kreatívna,pekne vymýšľaš a hoci ich nebudem piecť(neviem si predstaviť zakusovať čierne korenie na keksoch,aj zuby by štrajkovali :-) ),ale rada čítam niečo nové,nezvyčajné.Ale najdôležitejšie je,že Tebe chutí a podelíš sa s inováciou v pečení :-))). Cícerovú múku dostať?
nonna
@radulienka - DÍKES!!!! @frezia687 - ďakujem Ti pekne za uznanie. Ale veď vyzdobiť si ich môžeš čím koľvek, čo Ti príde pod ruku, čo máš alebo aj nevyzdobiť, aj ja som polovicu nechala len ponatierané vajíčkom, kto by sa s tým toľko piplal.....Neviem, či aj u nás dostať cícerku, treba presnoriť Probio obchody a tie pre zdravú výživu, myslím, že by sa mala nájsť. Táto "moja" je anglickým produktom, kupovaná v Nemecku. Ako som už písala hore, dostala som ju do daru. Slnečnosnehovomedovníčkovovoňavý víkend!
lusinkab
Nooooo tak toto vyzera ale zaujimavo :-) ja som este s cicerovou mukou nepiekla ale chystam sa ju kupit na nejaky iny recepik takze si ulozim aj tento tvoj a vyskusam uz len podla fotky fotky vyzeraju lakavo :-)
nonna
@lusinkab - vďaka za ohodnotenie! Ale hlavne ten Tvoj "cícerovník" sem vyhoď, som zvedavá, čo to je ten iný receptík. Lebo pričasto sa cícerová múka nepoužíva, čo je ale ovšem škoda. Je vhodná pre diabetikárov a tých, ktorým robí šarapatu lepok. Peč cez víkend, var a sem to všetko daj!
elixir
@nonna : vyzerá to prudko spapateľne... tiež nemám žiadnu skúsenosť s cícerovou múkou, ale asi sa po nej dnes pozriem v obchode a skúsim toto na Vianoce... nemusí byť predsa všetko sladké, sladkej inšpirácie už mám veľa :) A toto vyzerá ozaj fajn, si tak zahryzkávať k mätovému čajíku. Jaj, už teraz by som si dala.
lusinkab
:-) ked to budem robit tak to sem urcite prihodim :-) su to vlastne panelle siciliane a je to take nekutocne vyborne street food v Palerme,stale ked som tam tak si to musim ist kupit :-) naposledy sme chodili asi hodinu kym sme nasli uja co to robi v takom specialne upravenom aute.Je to vlastne len voda,cicerova muka,sol a moze ale nemusi petrzlenova vnat.Tvaruju sa z toho placky v tvare stvorca a potom sa to vypraza v horucom oleji.Davaju to do ich neskutocne uzasneho chleba,pokvapkane citronom ..... jednoduche ale neskutocne vynikajuce :-)
nonna
@elixir - ďakujem Ti prudko za komentár. Naozaj sa dajú zahryzkávať a nielen k čajíku, ale aj k varenému vínečku. Som rada, že si povýšila na Vianočné pečivo. Sladkého je veru dosť, dobre padne aj niečo diétnejšie. Želám Ti tie najkrajšie a najkľudnejšie Vianoce!!!
nonna
@lusinkab - jednoduché veci bývajú často vynikajúce, dá sa vychutnať ich čistá, priama chuť. Také slané, plackové, chrumkavé môže byť fakt mňamkové. Takže prihoď presný recepis. Aj Tebe prajem prekrásne Vianoce, prežiarené spokojnosťou a pokojom!!!!
elixir
Práve sa mi pečú.... musela som ale trošku improvizovať, lebo mi niektoré veci doma došli... miesto petržlenu šiel zeler, a na úkor polohrubej múky išlo viac ovsených vločiek, ktoré šli i miesto corn flakes. Cesto však stále vyzeralo krásne :) Mňam, mňam... dnes čakáme návštevu, som rada že miesto čipsov a iných sprostostí viem ponúknuť čosi lepšie. :) už sa teším ako sa do nich zahryznem :))
elixir
ale keď som dávala vločky miesto polohrubej, premiešala som to i s hladkou na pol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia