Prvomájový bozk

bebetko - fotkabebetko, 4. mája 2014
Prvomájový bozk
Foto: bebetko

Priznam sa tento recept som nasla v jednom casopise a jeho vzhlad ma donutil vyskusat ho. A neolutovala som. Kolacik sa hned na prvi Zobraziť celý popisPriznam sa tento recept som nasla v jednom casopise a jeho vzhlad ma donutil vyskusat ho. A neolutovala som. Kolacik sa hned na prvi krat perfektne vydaril a chutil celej rodine takze sa v chladnicke ani nestihol ,,ohriat,,. Urcite ho kazdemu odporucam je dokonalym sladkym osviezenim do tohto tepleho pocasicka a najlepsie s ludmi ktorych mame radi :D

12
porcií
90 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
120 g
125 g
1 bal.
3 ks
250 g
1/2 bal.
3 PL
1 PL
1 pohár
Plnka:
500 g
100 g
2 bal.
250 ml
2 bal.
10 PL
Poleva:
200 ml
300 ml
1 bal.




Postup

  1. 1

    Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista. Do peny postupne zašľahávame žĺtky z vajec. Múku zmiešame s PDP a zapracujeme do peny. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Zhruba 2/3 cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej okrúhlej tortovej formy ( ja som mala priemer 26 cm ). Naprv pokladieme zavarané čerešne. Vo zvyšnom ceste zmiešame mlieko s nutelov a nalejeme na vrch. Vlozíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme cca 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.

  2. 2

    Želatínu namočíme do 10 Pl studenej vody a neháme 5 minút napučať. ( Postup pripravy podľa balíčka). Po 5 minútach dáme na sporák aby sa rozpustila. Nesmie sa variť! Odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme smotanu. V druhej miske si vymiešame tvaroch s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne zapracujeme želatínu a nakoniec to spojíme so šľahačkou. Takto hotovú plnku vylejeme na vychladnutý korpus.

  3. 3

    Koláč dáme na chvílu do chladničky. Pripavíme si želatínu. Do hrnca nalejeme všetku zbytnú šťavu z kompótu a dolejeme ju vodou aby jej objem mal 500 ml. Prisypeme tortové želé červené Dr. Oetker a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu a po tom želatínu odstavíme.

  4. 4

    Možeme ju dochutiť cukrom podľa toho aká sladká šťava Vám z kompóta zostala. Už len vylejeme na koláč, neháme zatuhnúť a možete sa do toho veselo pustiť, verím že Vás nesklame. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

anina6
veľmi pekný a určite aj chutný koláčik.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
To červené tortové želé sa môže variť?
bebetko
Dakujem za komplimenty. Urcite nevahajte vyskusat neolutujete. ;) ano to tortove zele musi jednu minutu vriet ;) na obale je postup pripravy :)
alex37
tento bozk sa ti veru vydaril :-) uložené do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia