Pruhované rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som priniesla jeden obľúbený zákusok, ktorý inak volám aj 3 v 1...sú to 3 rôzne piškótové cestá uložené do jedného chutného zákusku...každé sústo, má inú chuť..možno vám bude pripadať dosť vysoký, ale nám sa páči takto..

70 minút
príprava
3x12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. makové cesto: vymiešala som 1 vajce s 5 lyžicami práškového cukru do peny..
  2. do vymiešanej hmoty som pridala 1,5 dl smotany a všetko premiešala...
  3. pridala som po malých dávkach 5 lyžíc hladkej múky zmiešanú s 1 lyžičkou sódy bikarbony a cez sitko som opatrne pridávala do cesta..
  4. na záver som primiešala tiež po malých dávkach mletý mak..
  5. Na plech som uložila papier na pečenie a potrela som ho olejom...hotové cesto som vyliala na plech...trúbu som vyhriala na 180 st. a koláč sa piekol 12 min.
  6. Všetky 3 postupy nebudem uvádzať, lebo sú na vlas podobné, ako prvý...uvediem ešte kakaové cesto, lebo tam sa pridáva aj mlieko..celý postup je presne taký, ako makový..vymiešala som vajce s cukrom do peny..
  7. pridala som smotanu a zmiešala šľahačom...
  8. pridala múku zmiešanú so sódou bikarbónou a pridala som po malých dávkach cez sitko..
  9. pridala som kakao 5 lyžíc
  10. a preto, že kakao je hustejšie ako mak a oriešky, pridala som 3 - 5 lyžíc mlieka..záleží od kakaa...všetko som opatrne zmiešala a vyliala na plech vyložený papierom, ktorý som potrela olejom..taktiež sas piekol na 180 st. a tiež 12 min..
  11. Tretie cesto, postup presne taký, ako u prvých dvoch..iba som na záver primiešala pomaly pomleté oriešky..tiež sa pieko na 180 st. 12 min.
  12. upečené piškóty..korpusy som piekla na plechu 33x22cm..
  13. Nechala som piškóty vychladiť, zatial som si uvarila v rajnici krupicovú kašu, z 1 litra mlieka a 8 lyžíc detskej krupice...po uvarení, som ju prikryla pokrievkou a nechala som ju na najnižšom plyne ešte 5 min. nabobtať...potom som ju nechala úplne vychladiť..
  14. Vymiešala som si 250 g práškového cukru s 250 g masla, 2 vrecúška vanikového cukru a 1 lyžice rumu do peny..vychladnutú krupicovú kašu som zmiešala šlahačom s maslovou hmotou a naplnila som všetky 3 pláty piškóty...ja som ukladala takto: na spodok som dala makovú piškótu, potrela som ju krémom, na to som uložila kakaovú piškótu a potrela druhou polovicou krému a na vrch ide oriešková..celý koláč som dala do chladničky...večer som urobila čoko polevu a poliela som koláč a vrátila do chladničky...
  15. pokrájala som ich až ráno na rezy..pozn.chcem ešte dodať, že tieto rezy si môžete obmieňať, teda piškóty uložiť podľa svojho vkusu a tiež, že z plnky si odložíte časť a potrieť ňou vrch piškóty a posypaľ hoblinkami , alebo urobiť inofarebnú polevu...v každom prípade, ide o veľmi chutný zákusok, kde si každý nájde svoje obľúbené sústo..a poprejem už iba dobrú chuť..