Citrónová roláda
Citrónová roláda

Pruhovaná roláda

mojaradost - bez fotkymojaradost, 8. októbra 2017

Roláda sa mi veľmi páčila, tak som ju vyskúšala a tu je výsledok, je jemná a citrónový krém je výborný!

15
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta 1:
4 ks
4 PL
4 PL
1/2 bal
Piškóta 2:
4 ks
4 PL
3 PL
1 PL holandské
1/2 bal
Plnka:
250 ml
3 PL
z 1 citróna
250 g




Postup

  1. 1

    Piškóta 1: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. 2

    Piškóta 2: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, preosiate kakao, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  3. 3

    Plech vyložíme papierom na pečenie. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme striedavo pásy bledého a kakaového cesta. Ja som nanášala od rohu k druhému rohu, čiže šikmo. Ale pásy môžu ísť po dĺžke, či po šírke. Plech rozmer 43x37 cm. Teplota 180 °C, pečieme 20 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom. Po vychladnutí papier odstránime.

  4. 4

    Plnka: mlieko s múkou uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a spojíme s vychladnutou kašou a citrónovou šťavou z jedného citrónu. Môže byť aj viac podľa chuti.

  5. 5

    Roládu rozvinieme, natrieme pripravenou plnkou, trochu si odložíme na potretie povrchu rolády. Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Pokrájame horúcim nožom na porcie. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

scooty17
Rolada pekne vyzera , len jeden dotaz..
V ingredienciach nemate napisane maslo, a v postupe mate v plnke napisane ze prislahame maslo..
haji
Krásná a určitě výborná roláda - takové mám moc ráda! @Mojaradost doplň si maslo do plny, někde se cestou vytratilo. Díky za bezva receptík, jsi šikulka! Chutné foto, jen se mi slinky sbíhají!
izabella929
@mojaradost ,piekla som túto strakatú roládku v mojich začiatkoch tu na tejto stránke..páčila sa mi jej pruhovanosť..na fotkách trošku nevýrazná, ale chuť bola perfektná..v tom čase som piekla i bodkované roládky, bolo to vtedy TOP..


kecupicek
Piekla som dvojfarebné rezy tak, že som urobila jedno piškótové cesto. Polovicu som naliala na plech a do druhej som primiešala kakao. Nemôžem to urobiť takto?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia