Prsičká z perličky

Prsičká z perličky s pečenou tekvicou a paštrnákom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Paštrnákové pyré: Nakrájanú šalotku a očistený nadrobno nakrájaný paštrnák orestujeme dozlata na slnečnicovom oleji, primerane podlejeme vývarom a uvaríme domäkka. Necháme odpariť vodu a prilejeme smotanu.
  2. Smotanu varíme na miernom ohni 3 až 4 minúty, pridáme polovicu masla a rozmixujeme na husté pyré. Tekvicu nakrájame na malé kocky a orestujeme domäkka na zvyšnom masle, dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.
  3. Perličku osolíme a okoreníme, opečieme na slnečnicovom oleji, potom dopečieme v rúre rozohriatej na 160 °C 15 minút.