Kuracie prsia
Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
S koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte
neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka.
Veď aj pri bielej svalovine králika, rýb či hydiny si
môže prísť mäsomilný slovenský národ na svoje.
Dajú sa rýchlo upiecť, grilovať, dusiť, plniť či mlieť...
Stačí len prizvať do kuchyne fantáziu a doplniť
tanier ľahšími zdravšími prílohami.
Postup
- Kuracie prsia osolíme a okoreníme, opekáme dozlatista
na rozpálenom oleji kožou dole – asi 3 minúty. Potom vložíme
do pekáčika a pečieme 10–12 minút vo vyhriatej rúre.
- V kastróliku rozpálime maslo, pridáme nakrájanú
šalotku, opekáme, neskôr pridáme petržlen a mrkvu nakrájané na hranolčeky, stále miešame. Zasypeme cukrom, necháme skaramelizovať a prisypeme stonkový zeler. Osolíme a okoreníme a zalejeme
ciderom. Podusíme do polomäkka. Dochutíme posekanou vňaťou
a muškátovým orieškom.
- Omáčka: V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme
šalotku a opekáme. Pridáme estragón a po minúte vlejeme
cíder. Povaríme, pridáme smotanu a varíme do
zhustnutia. Omáčku precedíme a dochutíme soľou a posypeme
estragónovými lístkami.