Kuracie prsia

Prsičká s kuriatkovou omáčkou a kalerábovou ryžou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia osolíme, okoreníme, potrieme prepusteným maslom a vložíme do potravinárskeho vrecka, ktoré je odolné proti teplotám, odsajeme vzduch a necháme 40 minút variť vo vodnom kúpeli pri teplote 65 °C.
  2. Hotové mäso orestujeme na rozohriatej panvici. Do výpeku vložíme pokrájanú cibuľu, orestujeme a pridáme kuriatka, podlejeme vínom, zredukujeme a zahustíme maslom.
  3. Olivový olej zahrejeme na 60 °C a doň pridáme kôpor, ktorý necháme v mixéri 15 minút mixovať. Vznikne kôprový olej, do ktorého naložíme vykrojené guľôčky kalerábu, ktoré budeme potrebovať na dekoráciu. Na panvici s prepusteným maslom orestujeme zvyšný nastrúhaný kaleráb, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, pridáme uvarenú ryžu, premiešame a zjemníme maslom. Podávame s omáčkou a kalerábovými guľôčkami.