Kuracie prsia
Prsičká s kuriatkovou omáčkou a kalerábovou ryžou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kuracie prsia osolíme, okoreníme, potrieme
prepusteným maslom a vložíme do potravinárskeho vrecka, ktoré je odolné proti teplotám,
odsajeme vzduch a necháme 40 minút variť vo
vodnom kúpeli pri teplote 65 °C.
- Hotové mäso orestujeme na rozohriatej panvici. Do výpeku vložíme pokrájanú cibuľu, orestujeme a pridáme kuriatka, podlejeme vínom, zredukujeme
a zahustíme maslom.
- Olivový olej zahrejeme
na 60 °C a doň pridáme kôpor, ktorý necháme
v mixéri 15 minút mixovať. Vznikne kôprový olej,
do ktorého naložíme vykrojené guľôčky kalerábu, ktoré budeme potrebovať na dekoráciu. Na panvici s prepusteným maslom orestujeme zvyšný nastrúhaný kaleráb, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, pridáme uvarenú
ryžu, premiešame a zjemníme maslom. Podávame s omáčkou a kalerábovými guľôčkami.
|