Prsia „rossini“ na brokolicovej placke

Roman Vojtyla
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 2. mája 2016
Prsia „rossini“ na brokolicovej placke
Foto: Ľuboš Pilc

Kombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy... Práve mäsko z hydiny dovolí popustiť uzdu fantázii a výsledkom je chutné, ľahké, rýchle a pritom Zobraziť celý popisKombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy... Práve mäsko z hydiny dovolí popustiť uzdu fantázii a výsledkom je chutné, ľahké, rýchle a pritom luxusne vyzerajúce jedlo.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 plátky
100 g
100 g
100 ml (alebo portské)
1 ks
2 ks
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Ošúpané, nakrájané zemiaky varíme v slanej vriacej vode. Päť minút pred dovarením pridáme brokolicu. Po dovarení scedíme, schladíme studenou vodou a znovu scedíme, vytlačíme prebytočnú vodu, nasekáme na menšie kúsky, pridáme vajíčko, strúhanku, nastrúhaný syr a dosolíme. Vytvarujeme hrubšie placky a dáme ich do mrazničky.

  2. 2

    Na miernom plameni restujeme plátky morčacích pŕs, v polovici pečenia pridáme na panvicu očistenú pečienku a šampiňóny. Pečienku aj morčacie plátky niekoľkokrát obrátime, a keď budú mať peknú farbu po pečení, podlejeme ich vínom. Panvicu odstavíme z ohňa.

  3. 3

    Z mrazničky vyberieme placky, obalíme ich v trojobale a vypražíme. Ukladáme na tanier spolu s prehriatymi plátkami pŕs, pečienkami a šampiňónmi. Celé podlejeme omáčkou z panvice.

Diskusia k receptu