Protichrípkový nápoj

58vlasta - bez fotky58vlasta, 1. februára 2010

Aspoň raz za týždeň si rozmixujem tento nápoj. Je trochu hustejší, ale mne chutí...

Suroviny

2  dl
1 ks
1
180 g
štipka




Postup

  1. 1

    Surovú cvikľu si očistím, nakrájam na menšie kúsky a spolu s ostatnými surovinami a trochou vody z kyslej kapusty dám do mixéra. Dobre rozšľahať a doliať vodou do cca 1 litra...Občas prihodím aj 1 mrkvu...

Diskusia k receptu

kuchticka
Verim, ze tento koktail je vyborny a zdravy.
Obmente si ho pridanim dalsich zeleninovych dobrot napr.: jednu redkovku, kusok keloveho listu, list surovej kapusty i petrzlenu a celeru po kusicku, papriku, zelenu cibulku. Vsetko co doma najdete.
V nasom velkoobchode nam obcas pri nakupe ponukaju takuto zdravu polievku: rozmixovane vsetkymozne druhy surovej zeleniny. Mixuju to pred nami a nalievaju do malych kaliskov.
Je to vlastne reklama na drahy kvalitny mixer.
sjuz
Ja robievam šťavu z cvikly, jablka, mrkvy a zázvoru - príjemne pikantné a veľmi zdravé :)
58vlasta
No musím vyskúšať aj tie zeleninové, dobrý nápad, keď budem opatrovať vnúčika, tak si namixujeme čerstvú zeleninku. A zázvor aj škoricu, tie si pridávam do horúceho čaju, keď mi je chladno, na zohriatie, tak skúsim aj do tohto. Včera som jabĺčko rozmixovala malému, má 8 mesiacov, tak otváral ústa, že som mu nestíhala dávať, chrobáčik môj...
nyja
No podľa mňa toto je nielen protichrípkový nápoj ale aj úžasná protichorobná črevná metla. je v tom totiž aj kopec vlákniny. Ja som si zvykla robievať šťavy z týchto zelenín. Ale dlho mi to nevydržalo. Sústavné čistenie odšťavovača ma odradilo. Toto mixované je iste hustejšie a vláknitejšie a nebude v tom tá sušina, takže vlasti, dík za inšpiráciu :)) snád to zvládnem prehltnúť tolko toho zdravého :))
58vlasta
Aj ja to radšej robím v mixéri, lebo je to raz-dva hotové. Celkom dobre sa to dá piť, alebo aj viac zriediť a hlavne žiadny odpad, toľko škody. Ešte to chcem vyskúšať s chrenom. Ja vypijem ten liter za jeden deň, aj keby viac bolo, ale čítala som niekde, že človek by mal zjesť 3 kg cvikle za rok. No snáď miešaná s inou zeleninou môže byť aj viac.
evas13
Vlasti toto je super recept a určite ho vyskúšan, len nedá sa tá šťava z kapusty nahradiť niečim iným?
58vlasta
Evka, nemusíš do toho dávať vodu z kapusty, ja to mám rada také kyslejšie...
mamenka
Tak toto je bomba nápoj, robievam si ho a tiež kombinujem rôznu zeleninu. Fakt odporúčam aj zdravím ako prevenciu.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia