Proti hemoroidom

eldina - fotkaeldina, 5. marca 2014
Proti hemoroidom
Foto: eldina

Prosím, nesmiať sa pri pohľade na fotografiu ..:) na Balkáne známy a overený recept

Suroviny

1 ks
1 ČL
A ešte:




Postup

  1. 1

    Pri problémoch s vonkajšími hemoroidmi:-----------nastrúhaný zemiak spojiť s olejom, zabaliť do malej gázy a niekoľko nocí prikladať na análny otvor /počas spánku, skúste podložiť vložkami/

  2. 2

    Pri problémoch s vnútornými hemoroidmi:-------------zemiak ošúpať, nakrájať na krúžky, z jedného vykrojiť paličku, namočiť do oleja a na noc zasunúť do análneho otvoru, do rána zmäkne a ráno sa vylúči spolu so stolicou, opakovať niekoľko nocí

  3. 3

    Viem, trochu ošemetná téma-ale veľa ľudí hemoroidy trápia napriek liečbe..treba skúsiť, lacnejšia liečba snád ani neexistuje........(tento liek starých /balkánskych/ materí je známy na Balkáne, prešla som veľa článkov a diskusií, kde ľudia potvrdili, že im zabral)..kto by aj tak neveril, stačí zadať do vyhľadávača slová " krumpir i maslinovo ulje", uvidí, koľko odkazov je na tie slovká ..:)

Diskusia k receptu

kukulienka71
@eldina ,ty si taký anjel náš,určite tvoj recept viacerým pomôže...nezatrať ma za otázku na @obor123 : Možno na tento recept si dnes čakal?:-))sorry!prišlo mi to smiešne v tej spojitosti...:-)
jozka2
eldina, to je velmi rozsireny recept aj v rusku.
ally5555
CHcem sa opytat miesto olivoveho oleja možem použit trebars slnečnicovy??
eldina
@jozka2 dakujem za potvrdenie, že funguje..:) určite z nejakých bývalých "ZSSR" štátov to tam ostalo../južnejších/..
@ally5555 nie...:) nejde o to-zamastiť si riť, ale vyliečiť ju..:), ak je olivový, tak ide o jeho účinky+ zemiak...:)
daguska
Myslim,ze mnoho prirodnych liecebnych procedur funguje,aj ked na prvy pohlad vyzeraju vselijako...Urcite pri problemoch neuskodi.Som za liecbu bez chemie,ak samozrejme sami problem nezvladame,jednoznacne treba poziadat odbornika.
tiginko
pevne dúfam, že si nikdy nebudem musieť strkať hranolky do oné :-) V každom prípade dúfam, že všetci tí, ktorí majú podobné starosti, tvoju medecínu využijú k svojmu prospechu. Inak moja nebohá maminka si tam natierala tigriu/vietnamskú masť - spôsob vraj poriadne drastický, ale účinný! :-) @eldina ty nielenže si liečiteľka zdravia, ale aj duší, ja z tvojich komentárov niekedy nemôžem od smiechu :-)
eviana
@eldinka , vďaka bohu takýto problém som nikdy neriešila, ale iste sa mnohým zíde, preto veľmi chválim aj tento Tvoj príspevok... a rovnako ako @tiginko sa mi páči aj Tvoj zmysel pre humor v komentároch, si ma rozrehotala... som to veru už potrebovala ako soľ dnes... ďakujem :)
eldina
@tiginko "hranolky s olejom"..:)))))))...ja som zase pobavila pri predstave tvojej starej matere, tá mentol žieravina musela fakt všetko vyliečiť..:))))))) /žabinka moja, oceňujem tvoje ladné pitie siestového nápoja , málo kto dokáže piť s takou noblesou kávičku, vidieť, že sa riadiš starým známym: "carpe diem"/
eldina
@eviana @marianne ja len dúfam, že sa na mňa @ally5555 nenahnevala, to by ma mrzelo, ale dovolila som si byť prostoreká, napísala som prvé, čo mi napadlo..:) ally, napíš, že o nič nejde a tiež si sa pobavila na situácii...:)
hanak
@tiginko máš pravdu s tou vietnamskou masťou. Kolega má tento problém a vraj mu žiadne mastičky od lekára nepomáhajú. ale to vietnamské čudo mu vraj behom 5. minút zaberie. Vraj prvých 20 sekúnd sa mu tlačia slzy do očí, ale potom sa cíti ako spasený. Už sa teším, ako mu zajtra donesiem naolejovaný hranolček :-)))
mariamka
ja sa tiez rehlim na "zamastit rit" :)) to uz radsej asi fajne masne hranolky ako ten ekrazit od @tiginko maminy, to musela byt teda statocna zena,, @eldinka fakt mne neznamy sposob liecby, vdaka ze to sem davas, jeden nikdy nevie,, aj ked pri tej predstave,,,, je mi divne :)) k tebe je radost chodit na rozumy, mozno aj trhas recepty a pacientom davas taketo lacne, babske, overene rady, :)))
jozka2
ally5555,ked nemas olivovy press za studena,tak si kup v lekarni olej z ......resetliakoveho pomozte mi najst to prve slovo/buckthorn angl./on je velmi liecivy aj pri zalud.vredoch.
eldina
@jozka2 teraz si ma ty pobavila..:) myslím, že @ally5555 skôr nájde olivový ako niečo z " resetliaku "/ani neviem, čo to je/..:)
medulienka122
skúste s ricínovým, a máte o liečenie postarané - p.s. hranolku do konečníka, a vypiť 2 deci ricínového ... :) :)
eldina
@kukulienka71 zo mňa by to aj vystalo, admini na Vareche si už vdaka mne zvykli na všeličo...:) ale toto by už nepustili..:)
@medulienka122 pri tom ricínovom by bola s určitosťou záruka, že "hranolček" bude ráno vypudený..:)
jozka2
s 2 dcl ricinoveho oleja ta roztrha budes sediet na WC v kuse 3 dni.
jozka2
inac ten ric.olej je veeeelmi licivy aj nazov kra ci stromu tomu nasvedcuje.
jozka2
Noooo,hura ten resetliakovy je RAKYTNIK RESETLAKOVY,tak z toho olej pouzit na ritku.
jakamaka
Tieto debatky fakt nemaju chybu:-) :-) :-) :-) :-) :-) aj by som sa nahlas rehotala,ale konecne zacinam mat normalny hlas,tak si este setrim hlasivky...tak sa len decentne usmievam:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Dobru temu si nahodila...ved clovek ozaj nikdy nevie,kedy sa nanho nalepi aka pliaga,,,ako sa vravi -nikdy nehovor nikdy....tak ukladam aj tuto liecivu kuru (s nadejou,ze ju nebudem musiet pouzivat:-) :-) :-) :-) )
sovka62
Jáááj, smejem sa, aj keď trochu s rozpakmi, lebo nikomu, kto sa s podobným problémom stretol do smiechu nebude. Mňa vonkajší hemoroid postihol raz, akurát pár hodín pred divadelným predstavením, na ktoré som sa chystala s kamoškou. Na druhej strane dobrý termín, lebo kamoška zo mňa vylomila pravdu o tom, prečo nemôžem obsedieť, odvliekla ma k nim domov, ošúpala banán, napichala doň (špáradlom) klinčekový olej z lekárne (asi 20 vpichov) zabalila do fólie a vyexpedovala ma domov s tým, že banán mám ráno zjesť a nachystať si ďalší na večer. Zabralo, zjedla som celkom tri, ten tretí pre istotu. Takže dá sa aj zvnútra, netreba olejovať panimandu...
zuzkabluzka
teda @eldina , tento recept by mal dostat ocenenie, rehocem sa tu na komentaroch, az sa po mne ludia obzeraju :) okrem toho, ze je vtipny, naozaj dufam, ze zabera, nie som si ale ista, ci mojho muza presvedcim, aby sa dal zemiakom zastuplovat ;) ak ano, dam vediet, ci zabralo :)
jozka2
medulienka,ja som to nevyskusala,ale som citala ocistu jednej panej?polky v nejakom magazine,ona pisala,ze zobrala polievkovu lyzicu aby ju to vycistilo pri ocistnej kure zaz.traktu a pisala,ze druhy krat to zopakuje pod podmienkou smrti,ze ju islo rztrhnut az jej oci vitlacalo,takze 2 dcl by som sa neodvazila je to veelmi silny laksativ,ja ho pouzivam ak ma boli nieco tak sa cela nim natriem a po pol hodine sa osprchujem,najprv sa musi clovek umyt sodou bicarb. rozpustenou v troske vody lebo olej z tela ide velmi zle a samozrejme pri sprche uzit horucu vodu,inac ricinovy olej je vynikajuci na vlasy ako maska,dobre vmasirovat do pokozky.
jozka2
schvalne som sa sla pozriet davkovanie na google,nikde som nenasla viac ako PL oleja,ta sestricka ta asi chcela zabit takym mnozstvom,alebo nemala paru o davkovani ryc.oleja.Tato rastlina sa inac vola aj bozia ruka a je na mnoho,mnoho veci liecivy ale v malych davkach,inac vytazok zo semien sa povazuje medzi asi 8-14?!/nepamatam/najjedovatejsim rastlinam,ale povarenim a upravou je uplne neskodny a je liecivy.
abdul
Hľadajte aj " Peruánska masť ". Jeden chirurg na tieto problémy predpisuje a pripravujú to v lekárni.
pusta
pekne som sa zasmiala, @eldina máš vždy veselé a vtipné podanie :-) (y)
užitočný prírodný receptík.
hemoroidy však vôbec nie sú smiešne, dokážu riadne potrápiť človeka, či už muža alebo ženu, často až operácia pomôže. svoje vedia o tom najmä ženy po pôrode.
ale ako výborná osvedčená konzervatívna liečba odporúčaná chirurgami je aplikácia Aviril H masti do konečníka a sedavé kúpele v odvare z listu Dubovej kôry, to pre tých, čo by sa zemiaku báli i ked niet na to žiaden dôvod :-)
boxik
Možno dobrý , možno vtipný a pre mnohých ľudí aj užitočný recept, ale mám taký dojem že Varecha je o tom čo si človek vkladá do iného otvoru ľudského tela , teda do úst a starosť o ten iný otvor ľudského tela patrí niekde inde.
eldina
@boxik dovolím si na teba zareagovať, nakoľko sa ma to týka, na Vareche, ked pridávaš "recept" je aj sekcia "bylinky", pod ktorú spadá aj "domáce liečivá", teda je to všetko v poriadku..nakoľko sa to týka hemoroidov a tie sa nachádzajú v análnom otvore- mohla si čakať, o čom to asi bude...že sa téma zvrhne-závisí už od ľudí..../nie každý sem chodí len variť, ale zato ja už nemôžem/

želám ti veľa zdravia, želám ti, aby si nikdy nemusela potrebovať alternatívnu medicínu/či medicínu starých materí/-aby si vždy našla na svoje /budúce/ choroby lieky z lekární, ktoré ti zaberú (zo srdca ti to želám)
1x arkana
eldina
@boxik prepáč za oslovenie v ženskom rode, až neskôr som zistila, že si muž
spetkasoli
Moj muž má hranolky najradšej s tatarkou, ale odteraz mu budem servírovať namočené v "oliváči" a rovno do ritky:)). Veľká vďaka Ti milá@eldinka , za všetky chytré rady, ktoré nám sem dávaš., všetky mám pekně uložené. Poznám jednu Ukrajinku, ktorá žije a pracuje v Prahe a tá mi zase poradila liek na likvidáciu žlčových kameňov a to naozaj funguje. Jej to poradil kedysi jeden starý profesor - lekár prd nástupom na operáciu žlčníka. Sú to len nastrúhané jablká olúpané a citron - štava aj so šupkou -očistená. Myslím, že je to 5kg jablk a 3kg citonov a užíva sa táto kašička to 12 dní, nie dlhšie a kamene sa rozsypú na piesok a odídu prirodzenou cestou von. Teraz je momentálne doma na Ukrajině, ale až sa vrátí do práce sa jej opýtam na presný postup. Maj sa krásne a těším sa na ďalšie Tvoje rady
1x zdezda
eldina
@spetkasoli :)))))))))) pobavila si ma tým úvodom..:)
ak ťa môžem poprosiť-ked zistíš od Ukrajinky presný postup, šupni ho medzi "bylinky"-tu sa to stratí/v diskusii/
sekcia "bylinky" nie je dlho, ale tam to bude pekne svietiť..:)
frezia68
@eldina :uložený v KK,lebo človek nikdy nevie........:-) ,ale zábavné reakcie a zmysel pre humor tu nechýba ***** :-)))
evanaaa
@eldina , vďaka, aj o takýchto nepríjemných veciach treba hovoriť, a najmä pri tomto nepríjemnom ochorení sa každá pomoc a rada zíde. Viem to, a neprajem nikomu ( kto to nepozná) zažiť tie bolesti. A najhoršie je, že si ich zreba odtrpieť niekoľko hodín v kuse, kým nedoznejú.... a potom sa to znovu všetko začína. Začiatky sú najhoršie, keď sa nedá pomôcť ničím. Ja som prešla asi všetkými štádiami, vyskúšala všetko, čo sa dalo.......najhoršie je, že tam sa nedá okamžite pomôcť ako napr. pri bolesti hlavy si človek vezme pilulku a do pol hodiny má pokoj. Tu si treba svoje odtrpieť a aj preto som rada, že si sem dala tento jednoduchý ale ako dúfam, účinný recept.
evanaaa
A aj @spetkasoli , spýtaj sa na presný recept, aj ten by sa mi zišiel aby sa mi rozpustil ten kamienok čo mám v žlčníku, kým z neho nenarastie skala, a daj ho sem potom.
mantuska
ricinový olej pôsobí veľmi drasticky na žalúcok a črevá, tak mi to povedala jedna magistra v lekárni, keď som si ho chcela kúpiť, dokonca mi ho odmietla aj predať. Ale ak sa chce niekto len prečistiť, stačí jedna malá lyžička na lačno ráno a za tým pohár teplej vody, nie však často.
/ricinový olej údajne používali v koncentračných táboroch ako jeden
z prostriedkov likvidácie/.
Ak má niekto problém s hemoroidmi, ocení akúkoľek radu, pretože kto
to nezažil, nevie aká je to bolesť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia