Proteínovo-tuková palacinka (čučoriedková)

zdraveinfo - fotkazdraveinfo, 24. augusta 2014

Mega proteínovo-tuková nálož pre každého športovca, ale aj nešportovca :) Vhodná na raňajky, po tréningu ale aj večeru. Je neskutočne chutná a výživná. Nie Zobraziť celý popisMega proteínovo-tuková nálož pre každého športovca, ale aj nešportovca :) Vhodná na raňajky, po tréningu ale aj večeru. Je neskutočne chutná a výživná. Nie je to dezert po jedle, ale plnohodnotné jedlo! Po takejto palacinke budete sýty najmenej 3-4 hodiny.

1
porcia
10 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Palacinka:
2 ks
1 PL
1 PL
2 ČL
1 ČL
 štipka
Plnka:
100 g
1 PL
20 g
2 ČL
Iné:




Postup

  1. 1

    Priprav si suroviny na palacinku a všetko rozmixuj ponorným mixérom. Stéviu môžeš nahradiť medom alebo nejakým sladkým ovocím. Ovocie si môžete pridať podľa chuti napr jablko, banán,.. Ja som si k tomu pridal 1/2 hrušky. Ak nepridáš žiadne sladidlo, palacinka môze mať trochu vaječnú chuť.

  2. 2

    Rozmixovaný koktail vylejeme na pripravenú panvicu. Palacinku stačí spraviť z jednej strany, netreba prevracať. Robíme ju na miernom ohni a dovtedy kým sa neprepečie celá. Palacinku robíme na panenskom kokosovom oleji, ten okrem toho že je najlepší na tepelnú úpravu, dodá palacinke výbornú kokosovú príchuť. Z osobných skúseností odporúčam pripravovať na tefalke - neprihorí, neprilepí sa, neroztrhá sa. Palacinku som robil aj na keramickej panvici - prihorela, prilepila sa, roztrhala sa.

  3. 3

    Hotovú palacinku z polovice natrieme mascarpone krémom, na tú istú polovicu pridáme hrudkovitý tvaroh a polejeme ho čokoládou, ktorú si pripravíme s rozpusteného masla a kakaového prášku (odporúčam Extra kakao Thymos). Palacinku preložíme. Na vrch pridáme šľahačku (odporúčam 40% šľahačku Kunín) ozdobenú škoricou a čučoriedkovým kompótom.

  4. 4

    Na záver si palacinku už len vychutnávate :)

    Proteínovo-tuková palacinka (čučoriedková) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zdraveinfo
[yvett2612]: chutí ešte lepšie ako vyzerá ;)

[smajliqa]: je to mega proteínovo-tuková kvôli tomu, že v nej prevládajú proteíny (tvaroh, bielka z vajec) a tuky (mascarpone, maslo, žĺtka z vajec, šľahačka, kokosový olej). Sacharidov v nej nájdeme minimum s čučoriedok, prípadného z medu alebo ovocia naviac. Ak by niekto chcel proteíny naviac môže si tam primiešať jednu odmerku proteínového prášku. Ja si zavše primiešam welness proteín príchuť čoko-kokos.

[dominika118]: úplne bez výčitiek aj neskoro večer :D Ale tesne pred spánkom by som ju nejedol len kvôli tomu, že je to naozaj sýte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia