Proscuttom obalené plnené kuracie rolky

Proscuttom obalené plnené kuracie rolky
Foto: hoorus
hoorusHoorus, recept pridal: 18. mája 2011 15:21Ďalšie jeho recepty

Je to recept z jednej reštaurácie kde som praxoval.

Suroviny

45
minút
príprava
35-40
minút
na 120 °C

Postup prípravy receptu

Ryžu (1kg) umyjeme a necháme odkvapkať. Do hrnca napustíme (2 litre) vodu a počkáme kým zovrie. Keď dosiahne bod varu pridáme ryžu a varíme kým voda nebude na jednej úrovni s ryžou a nebude tak trochu pripomínať mliečnu ryžu. Vtedy ju odstavíme, pridáme polovicu väčšej cibule a vložíme do vopred vyhriatej (120°C) rúry zapiecť na 15-20 minút. Ryža bude sypká, prevezme trochu chuť cibule a nelepí sa, je mäkká. 5 minút pred koncom úpravy pripravíme hrášok a kukuricu z konzervy, odlejeme šťavu a pridáme ju k ryži.

Mäso tiež dôkladne premyjeme a utrieme papierovou utierkou. Prsia rozrežeme tak, aby sme do stredu mohli pridať všetky suroviny a zrolovať. Šunku a nivu nakrájame na malé kocôčky. Prsia začneme plniť špargľou, pretože ak by sme zmenili postup mohla by sa rozpučiť alebo zlomiť (nepoužil som čerstvú ale zaváranú). Potom naplníme nivou a nakoniec šunkou a celé to zrolujeme. Takto vzniknuté rolky obalíme prosciuttom. Alobal trošku polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Ja som použil menej korenia, pretože olivový olej, ktorý som použil je ochutení rozmarínom a ružovým korením. Nakoniec rolky zatočíme do alobalu a vložíme do horúceho oleja na 8-10 minút. Nakoniec ich vyberieme, odstránime alobal a vložíme do rúry na cca 5 minút (120°C). Rozrežeme a môžeme podávať s ryžou.
Proscuttom obalené plnené kuracie rolky - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • kucharronald, 18. mája 2011 o 17:29
    Vyzerá to fajnovo :) a krásne podávané na tom čiernom tanieri :)


  • janger, 18. mája 2011 o 18:33
    @hoorus , neviem, ci to dobre chapem ;-)....To das tie do alobalu zabalene rolky do horuceho oleja? Na panvici? Alebo do rury?


  • cica2, 18. mája 2011 o 19:07
    krásne foto a aj recept! Ináč tiež ma prekvapila tá príprava v tom alobale, teda to opečenie v horúcom oleji, kvôli čomu sa to tak robí?


  • hoorus, 18. mája 2011 o 19:39
    Takto - po zabalení do alobalu to môžete pokojne aj vo fritéze, aj v hrnci s olejom, ale panvicu neodporúčam, pretože tie rolky by mali byť celkom ponorené do oleja. Že prečo sa to tak robí si nie som istý, ale myslím si, že je to kvôli tomu, aby mäso nenasalo olej ale aby jej prirodzená šťava ostala. A tiež zabráni tomu, aby sa rolky rozpadli, netreba použiť niť ani žiadne iné pomôcky. potom ich jednoducho vyberiem, vybalím a na chvíľočku ešte prepečiem v rúre, ak by sa len náhodou mäso celkom neprepieklo a taktiež to prosciutto dostane krajšiu farbu, no mäso popritom na kvalite nestráca.


  • cica2, 18. mája 2011 o 19:44
    aha, tak už viem a vďaka za odpoveď:)


  • jerica, 18. mája 2011 o 21:28
    neodmietla by som,chutné jedlo dala by som kopec šalátu,mňam:-))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • janger, 18. mája 2011 o 22:23
    Dakujem za vysvetlenie :-). Zaujimava priprava, este som tak nevidela... Ale moze to byt vyborne.


  • bozulka, 19. mája 2011 o 13:09
    Vyzerá to luxusne a určite aj dobre chutí.Ten postup je aj pre mňa nóvum.Určite urobím.


  • dogagador, 19. mája 2011 o 15:51
    elegantne....


  • helca103, 21. mája 2011 o 20:11
    pre mňa je to tiež novinka takáto príprava, ale je to velmi zaujímave a same dobré suroviny mňam.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist