Proscuttom obalené plnené kuracie rolky

Proscuttom obalené plnené kuracie rolky
Foto: hoorus
hoorusHoorus, recept pridal: 18. mája 2011 15:21Ďalšie jeho recepty

Je to recept z jednej reštaurácie kde som praxoval.

Suroviny

45
minút
príprava
35-40
minút
na 120 °C

Postup prípravy receptu

1

Ryžu (1kg) umyjeme a necháme odkvapkať. Do hrnca napustíme (2 litre) vodu a počkáme kým zovrie. Keď dosiahne bod varu pridáme ryžu a varíme kým voda nebude na jednej úrovni s ryžou a nebude tak trochu pripomínať mliečnu ryžu. Vtedy ju odstavíme, pridáme polovicu väčšej cibule a vložíme do vopred vyhriatej (120°C) rúry zapiecť na 15-20 minút. Ryža bude sypká, prevezme trochu chuť cibule a nelepí sa, je mäkká. 5 minút pred koncom úpravy pripravíme hrášok a kukuricu z konzervy, odlejeme šťavu a pridáme ju k ryži.

2

Mäso tiež dôkladne premyjeme a utrieme papierovou utierkou. Prsia rozrežeme tak, aby sme do stredu mohli pridať všetky suroviny a zrolovať. Šunku a nivu nakrájame na malé kocôčky. Prsia začneme plniť špargľou, pretože ak by sme zmenili postup mohla by sa rozpučiť alebo zlomiť (nepoužil som čerstvú ale zaváranú). Potom naplníme nivou a nakoniec šunkou a celé to zrolujeme. Takto vzniknuté rolky obalíme prosciuttom. Alobal trošku polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Ja som použil menej korenia, pretože olivový olej, ktorý som použil je ochutení rozmarínom a ružovým korením. Nakoniec rolky zatočíme do alobalu a vložíme do horúceho oleja na 8-10 minút. Nakoniec ich vyberieme, odstránime alobal a vložíme do rúry na cca 5 minút (120°C). Rozrežeme a môžeme podávať s ryžou.
Proscuttom obalené plnené kuracie rolky - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kucharronald, 18. mája 2011 o 17:29
    Vyzerá to fajnovo :) a krásne podávané na tom čiernom tanieri :)


  • janger, 18. mája 2011 o 18:33
    @hoorus , neviem, ci to dobre chapem ;-)....To das tie do alobalu zabalene rolky do horuceho oleja? Na panvici? Alebo do rury?


  • cica2, 18. mája 2011 o 19:07
    krásne foto a aj recept! Ináč tiež ma prekvapila tá príprava v tom alobale, teda to opečenie v horúcom oleji, kvôli čomu sa to tak robí?


  • hoorus, 18. mája 2011 o 19:39
    Takto - po zabalení do alobalu to môžete pokojne aj vo fritéze, aj v hrnci s olejom, ale panvicu neodporúčam, pretože tie rolky by mali byť celkom ponorené do oleja. Že prečo sa to tak robí si nie som istý, ale myslím si, že je to kvôli tomu, aby mäso nenasalo olej ale aby jej prirodzená šťava ostala. A tiež zabráni tomu, aby sa rolky rozpadli, netreba použiť niť ani žiadne iné pomôcky. potom ich jednoducho vyberiem, vybalím a na chvíľočku ešte prepečiem v rúre, ak by sa len náhodou mäso celkom neprepieklo a taktiež to prosciutto dostane krajšiu farbu, no mäso popritom na kvalite nestráca.


  • cica2, 18. mája 2011 o 19:44
    aha, tak už viem a vďaka za odpoveď:)


  • jerica, 18. mája 2011 o 21:28
    neodmietla by som,chutné jedlo dala by som kopec šalátu,mňam:-))


  • janger, 18. mája 2011 o 22:23
    Dakujem za vysvetlenie :-). Zaujimava priprava, este som tak nevidela... Ale moze to byt vyborne.


  • bozulka, 19. mája 2011 o 13:09
    Vyzerá to luxusne a určite aj dobre chutí.Ten postup je aj pre mňa nóvum.Určite urobím.


  • dogagador, 19. mája 2011 o 15:51
    elegantne....


  • helca103, 21. mája 2011 o 20:11
    pre mňa je to tiež novinka takáto príprava, ale je to velmi zaujímave a same dobré suroviny mňam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist