Profiterolky s likérovým krémom

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme odpaľované cesto tak, že uvaríme vodu spolu s olejom, pridávame múku a na miernom ohni miešame, až kým sa hmota nezačne odliepať od varešky. Odstavíme zo sporáka a pridáme po jednom vajcia, dobre vymiešame alebo vyšľaháme mixérom.
  2. Pripraveným cestom naplníme cukrárenské vrecko a na vymastený a múkou vysypaný plech striekame vedľa seba hviezdičky. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C asi 15 minút.
  3. Krém: V troche mlieka rozmiešame Zlaté klasy so žĺtkami. Zvyšné mlieko dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Keď vrie, pridáme doň Zlatý klas so žĺtkami a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme puding. Puding necháme vychladnúť. Potom doň primiešame postupne maslo vymiešané s pomarančovým likérom.
  4. Upečené a vychladnuté profiterolky pozdĺžne prekrojíme a naplníme ich pudingovým krémom. Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť zvlášť tmavú a zvlášť bielu čokoládu. Polejeme ňou hotové profiterolky.