Profiterolky s likérovým krémom
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 210 °C |
Postup- Najskôr pripravíme odpaľované cesto tak, že uvaríme vodu spolu s olejom, pridávame múku a na miernom ohni miešame, až kým sa hmota nezačne odliepať od varešky. Odstavíme zo sporáka a pridáme po jednom vajcia, dobre vymiešame alebo vyšľaháme mixérom.
- Pripraveným cestom naplníme cukrárenské vrecko a na vymastený a múkou vysypaný plech striekame vedľa seba hviezdičky. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C asi 15 minút.
- Krém: V troche mlieka rozmiešame Zlaté klasy so žĺtkami. Zvyšné mlieko dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Keď vrie, pridáme doň Zlatý klas so žĺtkami a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme puding. Puding necháme vychladnúť. Potom doň primiešame postupne maslo vymiešané s pomarančovým likérom.
- Upečené a vychladnuté profiterolky pozdĺžne prekrojíme a naplníme ich pudingovým krémom. Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť zvlášť tmavú a zvlášť bielu čokoládu. Polejeme ňou hotové profiterolky.
|