Profiteroles (fotorecept)
Autor receptu: mirmita
náš najoblúbenejší dezert ☺
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- vodu,cukor,soľ a maslo necháme prevrieť,potom vmiešame múku a varíme kým nezhustne a nebuble.Necháme dobre vychladnúť.
- Do vychladeného vmiešame po jednom vajíčka
- vznikne nam takáto masa
- naplníme cukrárske vrecko a dávame na plech,pečieme na papieri 20 minut na 180C.
- takéto by mali byť po upečení
- na spodu si urobime malú dierku,cez ktorú plníme šľahačku
- šľahačku a čokoládu spolu uvaríme do zhustnutia
- naplnené guličky namáčame do mierne vychladnutej polevy,musí byť hustejsia,až nesteká z guličiek.Ukladáme na seba a ozdobýme šľahačkou.Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.