Profiteroles (fotorecept)

Autor receptu: mirmita

náš najoblúbenejší dezert ☺

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. vodu,cukor,soľ a maslo necháme prevrieť,potom vmiešame múku a varíme kým nezhustne a nebuble.Necháme dobre vychladnúť.
  2. Do vychladeného vmiešame po jednom vajíčka
  3. vznikne nam takáto masa
  4. naplníme cukrárske vrecko a dávame na plech,pečieme na papieri 20 minut na 180C.
  5. takéto by mali byť po upečení
  6. na spodu si urobime malú dierku,cez ktorú plníme šľahačku
  7. šľahačku a čokoládu spolu uvaríme do zhustnutia
  8. naplnené guličky namáčame do mierne vychladnutej polevy,musí byť hustejsia,až nesteká z guličiek.Ukladáme na seba a ozdobýme šľahačkou.Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.