Prívarok z červenej šošovice so sójovými párkami (fotorecept)

Autor receptu: sandra

Chutná rýchla večera, červenú šošovicu netreba namáčať, hotová je raz-dva a chutí super.

1-2
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom olej opražíme dva cesnakové strúčiky nakrájané na menšie kocky.
  2. Pridáme na kolieska nakrájané sójové párky a opražíme do chrumkava.
  3. Šošovicu som tri krát opláchla v studenej vode. Pridala som ju k párkom na panvicu, osolila, okorenila, pridala som garam masala a chvíľu popražila.
  4. Šošovicu som poprášila celozrnnou múkou, asi 1 PL, premiešala a chvíľku popražila.
  5. Zaliala som postupne po častiach dvomi dcl vody. Pridáme jeden strúčik prelisovaného cesnaku. Povaríme, kým šošovica nezmäkne, prípadne pridáme trochu vody ak treba.
  6. Na koniec som prihodila dva kusy bobkového listu, spomenula som si neskoro, treba ho dať pred varením. Takisto som pridala asi 2 pl sójového mlieka na zjemnenie a premiešame.
  7. Nakoniec hotový pokrm dochutíme zopár kvapkami balzamikového octu podľa chuti.
  8. Podávame s celozrnným pečivom pri rastlinnom dni, prípadne s inou vhodnou prílohou ak nedelíte, vtedy môžete nahradiť sójové párky mäsovými a sójové mlieko smotanou.