Prírodný morčací rezeň s bazalkovým pestom - nepodarený fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 28. júla 2014
Prírodný morčací rezeň s bazalkovým pestom - nepodarený (fotorecept)
Foto: stefanm

Nie vždy sa všetkým všetko podarí (okrem niektorých). Aj mne sa pri práci na tomto jedle niečo nepodarilo. Ale priznám sa k tomu až Zobraziť celý popisNie vždy sa všetkým všetko podarí (okrem niektorých). Aj mne sa pri práci na tomto jedle niečo nepodarilo. Ale priznám sa k tomu až na konci receptu.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

ks 2
2 ČL
3 hrste




Postup

  1. 1

    Plátky mäsa naklepeme, posolíme, pokoreníme, potrieme bazalkovým pesto, preložíme na polovicu, okraje pevne sklepeme a ...

    Prírodný morčací rezeň s bazalkovým pestom - nepodarený (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... rýchlo opečieme na rozpálenom oleji.

    Prírodný morčací rezeň s bazalkovým pestom - nepodarený (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vyberieme, do výpeku pridáme zeleninu, krátko opražíme a mäso položíme na zeleninu. Podlejeme vodou a ...

    Prírodný morčací rezeň s bazalkovým pestom - nepodarený (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... prikryté udusíme.

    Prírodný morčací rezeň s bazalkovým pestom - nepodarený (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som pridal opekané zemiaky a udusenú zeleninu.

    Prírodný morčací rezeň s bazalkovým pestom - nepodarený (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko som robil ako už nie raz počas svojej kuchárskej amatérskej praxe a predsa : mäso bolo suché, že sme sa s ním pri jedení dusili, bazalky bolo veľa takže prerážala všetky ostatné chute, zelenina mastná a rozvarena a ...

    Prírodný morčací rezeň s bazalkovým pestom - nepodarený (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... v celom byte som nenašiel ani kvapku piva, takže som bol okolnosťami donútený zapíjať suché kúsky mäsa vodou so sirupom!!! Katastrófa!!! Preto som pre vás pripravil aj hudobný gastrovideoklip v ktorom sa super speváčke dôležitý výkon tiež veľmi nevydaril. Pridávam sem túto nrvydarenu prácu preto aby ste vedeli, že nie každému sa všetko vydarí ale uisťujem vás, že ma to od ďalšej práce neodradilo a určite tu niekedy ešte niečo pridám.

    Prírodný morčací rezeň s bazalkovým pestom - nepodarený (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

stefanm
Zo svojich skúsenosti a zážitkov s peknými ženami viem veľmi dobre, že im zmysel pre humor, nadsádzku a recesiu nechýba, ale aj tak sa ospravedlňujem speváčke, ktorá patrí medzi mojich top päť najobľúbenejších Slovenských speváčok, že som použil túto známu pesničku v jej nie práve najlepšom výkone a zároveň sľubujem, že v niektorej z mojich budúcich prác použijem jej super muzikálový výkon a k svojmu receptu ho pridám.




methi
Na fotke nic z toho nevidno :D Keby si to trochu kvetnato vychvalil (a nepriznal sa), tak ti to kludne uverim :) Ja viem, ze sa mi jedlo nepodarilo, ked sa ma muz opyta CO to je a deti sa spytaju, co ine mame v chladnicke... ;)
frezia68
@stefanm : Tvoje kuchárske umenie ma sklamalo,dal si priveľa bazalkového pesta .A natrel si ním štedro nie len rezeň,ale dobre vidím? Ešte aj hromádku vedľa si si pridal.A čo si zabudol,aké je aromatické?A tak málo zeleniny?Mal si si dať najprv( a na masti,nie na oleji)cibuľku,ja to mám tak rada (mne sa chute nebijú ) a usmažiť,veď tá zahustí šťavičku a potom trocha pridáš na tanier a poleješ to vyschnuté mäso.A pridať k tomu napr. paradakový šalát sa Ti neráčilo? Veď bazalka to znesie ? No,otrasný obed,ako aj ten nepodarený klip so Sisou.Som sklamaná :-( a ak mi tu nepridáš klip Sisa Sklovská & La Gioia The winnes take it all ,kde sa mi veľmi páči,tak som s Tebou skončila navždy :-)))))))))))))))))))
radost
môj muž prsia /:-(/ nemá rád..aspoň so slaninou keby..
u nás bazalkou nemôžem vylepšiť nič..
a prsia si žiadajú marinádu..
a vôbec
jedol si zdravo..s pivom by to šlo snád hravo..
babidka
@stefanm , myslim ze najvacsou katastrofou pri tomto bohapustom obede je to , ze si k nemu nemal to pivo :-) No a kedze ja nepijem ani pivo ani vino ci destilaty /a neopovaz sa pytat " preco ?"/ tak by som ten tvoj obed zjedla bez reptania a mne by pravdepodobne aj chutil:-)
Ale davam ti body navyse za farebne zladenie :-)
Bandurky,mrkva , obrus a pribor - vyborny.
Zvysna zelenina , rezen a pesto -dobry .
No a obrazok c.7 - bleee:-))
Celkovy dojem - nechces nas aj s @freziou pozvat niekedy na obed ?
2010
Aj mne sa par krat stalo podobne pri experimentovani, na to mam vzdy v ladnicke smotanu a tycovy mixer a abraka dabra a je z toho omacka. Mne jednoducho mrazena zelenina nesedi, je taka mlandrava, bez vone- chute a bylinky to vzdy prerazia. Myslim si keby si pouzil cerstvu zeleninu, dve male lyziky pesta je nic.
kukulienka71
@stefanm , hneď po prečítaní receptu sa mi rojili myšlienky, ako by som to bola prpravila ja...ale to nie je podstatné:-) mám rada úprimných ľudí, takže za úprimnosť 5*:-) ten citát si zapamätám, ale Sisu si radšej nepustím;-)
frezia68
Potvrdzujem @babidkin návrh,že pozvanie by som rada prijala a rada som si pokecala :-))) ,lebo to nie je také zlé.....šak Ty znaš,ta ňe?
londenite
Autorovi receptu tlieskam a zdielam ho s rodinou, lebo len druhy recept som si precitala a bavim sa. Milujem literaturu, ale humorne recepty som este necitala, a este si recepty aj ukladam! ?? (vodu so sirupom!!! ?)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia