Pečená prepelička
Pečená prepelička

Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 17. júla 2018
Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

4  supreme (prsia bez kosti a kože s prvou kosťou krídla)
400 g čerstvé
100 ml
200 ml
2 PL
1 PL nasekaný
1 ks
1 ks
3 strúčiky
Zelenina:
8 ks
8 ks
8 ks
8 ks
8 ks
8 ks
1 ks
80 g




Postup

  1. 1

    Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme na plech a dopečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.

  2. 2

    Na rozpálenej panvici s olejom speníme posekanú šalotku a plátky cesnaku. Pridáme nakrájané huby a opečieme dozlatista. Dochutíme soľou, korením, podlejeme bielym vínom a necháme vyvariť alkohol. Pridáme prehriatu smotanu, necháme povariť 3 minúty a zahustíme škrobovou múčkou, pridáme nasekaný tymian a citrónovú šťavu.

  3. 3

    Zelenina: Na rozpálenom masle najskôr opečieme kukuricu, cuketu, patizón, postupne ku koncu pridáme špargľu s mladým hráškom a nakoniec cherry paradajky a pór. Všetko spolu premiešame, dopečieme a dochutíme pretlačeným cesnakom, troškou cukru, soľou a korením.

  4. 4

    Na tanier dáme upečenú baby zeleninu, pridáme hubové ragú a prekrojenú prepeličku. Dozdobíme.

Diskusia k receptu

mimy
Vyzerá to skvelo, taký letný obedík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia