Prepeličie hniezdočká fotorecept

janger - fotkajanger, 25. apríla 2011
Prepeličie hniezdočká (fotorecept)
Foto: janger

Uz davnejsie som si planovala, ze vyskusam prepelicie vajicka. Teraz pred Velkou nocou som ich zbadala v obchode, tak som kupila. Rozmyslala som, Zobraziť celý popisUz davnejsie som si planovala, ze vyskusam prepelicie vajicka. Teraz pred Velkou nocou som ich zbadala v obchode, tak som kupila. Rozmyslala som, co z nich spravim. Hladala som rozne inspiracie, ci ich uvarit, ci spravit na panvici... Rozhodla som sa, ze spravim taketo hniezdocka. Dufam, ze sa vam budu pacit.

10
porcií
14 minút
na 220 °C

Suroviny

10 ks
450 g -10 platkov
1 ks na potretie
 zmes
150 g
Dressing:
3 PL
1 PL
 stipka
 stipka
1/2 CL
1/4 CL
 stipka
Na potretie panvice:




Postup

  1. 1

    Prepelicie vajicka maju dost hrubu skrupinku a pod nou kozticku, ktora je tiez pevnejsia, ako pri slepacom vajci.

    Prepeličie hniezdočká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrazene listkove cesto nechame rozmrazit. Ak treba, tak ho potom vyvalkame. Ja pouzivam take, co je uz nakrajane na platky, takze valkat nemusim. Jednotlive platky dame do muffinovej formy a potrieme rozslahanym vajickom. Nedavala som vsetky platky piect naraz, bala som sa, ze sa mi to pozlepuje.

    Prepeličie hniezdočká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dame piect do rury. Ja som piekla na 220 stupnov a asi 14 minut. Upiekli sa mi taketo ponafukovane potvorky.

    Prepeličie hniezdočká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tak rekuze to vyskusam piect z opacnej strany. Takto. Myslela som, ze budu mat po upeceni krajsiu formu, ale nemali.

    Prepeličie hniezdočká (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tie, co su uvedene v bode 3 sa mi pacili viac a tie vydute bruska sa dali zatlacit, takze som ich trosku vyformovala na sposob hniezda (kosicka). Do kazdeho som dala trosku salatu, lososa (pokrajaneho na pasiky), pokvapkala som to dressingom (nalevom).

    Prepeličie hniezdočká (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vajicka som robila v panvici (vytretej olejom), ktoru pouzivam na mini-lievanceky.

    Prepeličie hniezdočká (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vajicko polozime na kosicek.

    Prepeličie hniezdočká (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak nemate taku panvicu na mini lievance, tak sa da aj inac... Staci nam normalna panvica, kovovy kruh (formicka) na varenie, pecenie. Formicku vytriete olejom, supnete do nej vajicko a tak upeciete.

    Prepeličie hniezdočká (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A mozeme upravit aj takto. Podavame ako predjedlo, alebo chutovku, alebo ak pripravujeme bufet...

    Prepeličie hniezdočká (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Este taky tip na dressing: Mozete si spravit aj viac a dat do pohara a do chladnicky. My jedavame salat dost casto. Takze, ked mam dressing v zasobe, nemusim ho stale pripravovat. Ked pridem neskoro z prace a sa ponahlam, tak uz len s poharom zatrepem a dressing je hotovy...:-).

Diskusia k receptu

danculka
Tieto prepeličie vajíčka som vkladala do košíčkov z husacích vajec , ako kraslice, ale vyzerá to dobre a odporúčajú to aj lekári konzumovať...
marianne69
....tak toto je take pekucke:-),priznam sa, prepelicie vajicka vidim prvy krat....
ketty3811
Pekné hniezdočká.Prepeličie vajíčka som ešte nepripravovala.
vcelka
To je super nafotené, aby bolo vidno, ako sa to dá a ako sa to dá potom inak a lepšie. Mne sa to celé veľmi páči.
jatanika
to budú chutné "dvojhubky" ... a pekne si to zdokumentovala....
palokuchki
Ani ja som este nevidela prepelicie vajicka. Janka paci sa mi tvoj recept. Velmi pekne si to naaranzovala a tiez tie pripomienky co si k tomu pripisala co ako je lepsie.
cica2
@janger , wau to je nápadité a velmi krásne!!!:D Si šikuľka, vynašla si sa, ale obidva nápady s tou formou sa mi páčia:)))...a aj názov si dala pekný!:))
evanaaa
Janger, vieš, že si mala veľmi dobrý nápad? Ja som prepeličie vajíčka už viackrát videla ale som si myslela, že čo s nimi? Ale ty si sa skvele vynašla, a spravila si niečo, čo je aktuálne, lahodí oku a dá sa jesť.
sovka62
Vyzerá to na zjedenie, si výmyselník, pekne si to skombinovala. A môžeš, prosím ťa, napísať, ako tie vajcia chutia v porovnaní so slepačími?
janger
Dakujem :-))). @sovka , ta chut je taka normalna, 'vajcova', trosku jemnejsia ako slepacie vajce...Mne sa to nezdalo chutovo nejake vynimocne. Len kvoli chuti by som ich nekupovala. Ale je to take dekorativne! A co som sa docitala, ze su zdravsie ako slepacie vajicka. Neobsahuju takmer ziadny cholesterol a moc viac vitaminov ako tie slepacie (napriklad 6x viac B1 vitaminu, 12x B2 vitaminu, 7x viac zeleza, atd.). A zevraj ludia, ktori maju alergiu na slepacie vajicka, tieto prepelicie casto znasaju...Ale to by si alergici museli niekde overit, to som len citala...
frezia68
Pekné a zaujímavá úprava...máš fantáziu,iste mali úspech? U nás prepeličie nevidieť.
ainy
zlaté...a to sú prepeličie vajíčka jedny z najzdravších.....naozaj, treba ich papať
bozulka
@janger , si veľmi šikovná,mne sa ten nápad úžasne páči.Prepeličie vajíčka kupujem vždy keď sú v predaji a už dlhé roky.Sú skutočne veľmi zdravé tak ako si popísala.Máš veľkú fantáziu.
honestka
@Janger : pekne kosicky z puff pastry dosiahnes aj tak, ze si naplnis muffinky ako ty, dobre cesto popichas a prikryjes druhym rovnakym muffinkovym plechom. / mozes robit tiez z obidvoch stran ako si skusala tu/ ; Potom ti kosicky ostanu pomerne formovane- aj na hlbsie naplnenie. Robievam aj ako predjedlo so salatmi ci roznymi syrovymi obmenami.
Tvoje yzeraju velmi chutne.
jerica
@janger Janka , veľké gratulujem , ZASLÚŽENÁ výhra:-)) Tvoj rcp. mám v mojej MKK :-)) posielam na FB !!
janger
Dakujem!!! Tak mi srdce trieska, co som sa tak potesila :-)))!
janger
@honestka , dakujem ti za radu :-). Zial, dve formy nemam. Ale aj takto to bolo celkom fajn, trosku som to zatlacila a boli to celkom dobre kosicky....A ak to pecies z opacnej strany plechu, tak je nevyhoda, ze ich zvrchu nemozes potriet vajickom. Ale vtedy maju zase vacsi obsah, takze sa viac do nich da. Ahoj :-).
lucylee
tak mi môj tip vyšiel, absolútne zaslúžené ;-)
jerica
@remcula ako dobre že si tento recept pripomenula, ja som si nevedela spomenúť a tak ti dík , @janger Janka pozdravujem , j&j




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia