Prekvapenie pod krídielkom

hubata - fotkahubata, 3. apríla 2011

Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v sebe skrývajú: môže to byť kúsok kuracej pečienky, syr, Zobraziť celý popis Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v sebe skrývajú: môže to byť kúsok kuracej pečienky, syr, klobáska, šampiňón. Môžme skombinovať aj so zeleninou: kúskom papriky alebo cibule, záleží ako veľké je krídielko aby sa dalo dobre dobrotami vypchať. Je to aj praktický recept, lebo si vyčistíme chladničku od všelijakých zbytkov. No a pri stole je tiež sranda: keď niekto neľúbi napr. pečienku, tak si krídielko vymení jednoducho so susedom.

4-5
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

asi 1 kg
ako náplň môžme použiť:
 na obaľovanie
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Z kuracích krídielok odsekneme konce (použijeme do polievky), urobíme pod kožou kapsu a osolíme. Do každého krídielka vložíme niečo iné a čo sa nám tam zmestí: kúsok pečienky, klobásky, 2-3 šampiňóny, alebo tvrdého syra. Môžme kombinovať aj so zelenou paprikou alebo kúskom cibule. Obalíme v múke, vajíčku, strúhanke a vypražíme na oleji. K tomu je najlepšia zemiaková kaša, zemiakový šalát či už obyčajný alebo majonézový, ale takisto môže byť aj ryža, tarhoňa, opekané zemiaky, hranolky alebo v prírode stačí chlebík. Samozrejme nezabudneme na dobrý šalátik.

Diskusia k receptu

astheart
To se mi líbí. Jenom nevím, jak dostat pod kůži křidélka 2-3 žampiony..... To je asi celková spotřeba, že?
astheart
To se mi líbí. Jenom nevím, jak dostat pod kůži křidélka 2-3 žampiony..... To je asi celková spotřeba, že?
alena45
kedysi fakt dávno boli v telke pečené krídelká plnené obyčajnou rožkovou plnkou, ktorou sa plní kura. Tiež som bola prekvapená, koľko sa toho pod tú krídelkovú kožu zmestilo. Vlastne som to robila len raz, tak dík za pripomenutie.
hubata
@astheart môžeš šampiňóny posekať a tak naplniť: chuť zostane, prípadne urobiť klasickú smaženicu zo šampiňónov, ale to už by som urobila do všetkých krídielok a boli by všetky s rovnakou plnkou. Veď sa neoplatí babrať pre 2-3 krídelka so smaženicou.
@alena45 - vďaka pripomenula si mi aj takúto plnku, ale potom som krídielka piekla v rúre a nie vyprážala. Ale myslím že by sa dali vypražiť aj s rožkovou plnkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia